SVIREP ZLOČIN POTRESAO NIŠ Staricu prebio na smrt, pa alibi probao da obezbedi u policiji

 

Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu zbog teškog ubistva protiv Igora Usainovića (33) zvanog „Kung Fu“ iz sela Rečica, kojom ga tereti da je 13. decembra prošle godine u njenom stanu u Ulici Dimitrija Tucovića svirepo ubio Ružicu Talević (83).

Ubijena starica

Ubijena starica

 

Kako se navodi u optužnom aktu, Usainović je kritičnog dana u parku uočio staricu i pratio je do njene zgrade a onda nasumice zvonio na vrata komšijama dok od njih nije saznao u kom stanu živi. Čim mu je otvorila bacio se na nju, ugurao je u trpezariju i oborio je na pod a zatim joj oko vrata zamotao stolnjak u nameri da je uguši.

Dok se žrtva otimala, nemilosrdni ubica je više puta udario kutijom pedale za bas gitaru po glavi nanevši joj višestruke prelome lobanje, izbivši joj zub, povredivši joj mozak usled čega je ona ubrzo podlegla povredama ugušivši se u sopstvenoj krvi, piše Blic.

Zgrada u kojoj je ubijena Ružica Talević

Zgrada u kojoj je ubijena Ružica Talević

 

Iako je motiv surovog napada bila pljačka, Useinović nije stigao da nameru sprovede posumnjavši da u stanu ima još nekog, što se pokazalo kao tačno jer je u drugoj sobi spavao Ružičin sin koji je, nakon što je majku našao u lokvi krvi, pozvao Hitnu pomoć.

Ubica je nakon zločina otišao u nišku Policijsku upravu gde se u nameri da obezbedi alibi prijavio, što je bio dužan da čini dva puta mesečno po odluci sudije za prethodni postupak Osnovnog suda zbog ranijih krivičnih dela. Zatim je pokušao da autobusom pobegne kod sestre u Požarevac ali ga je policija uhapsila u Aleksincu.

Usainović je višestruki povratnik koji je iza rešetaka proveo više od dvanaest godina zatvora zbog krađa, teških krađa i razbojništava izvršenih, osim na području Niša, i u Beogradu, Jagodini ali i u Bosni i Hercegovini.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*