Svečano otvorena fabrika „CUMTOBEL“ u Nišu; Vučić: Radimo da obezbedimo bolju budućnost za našu decu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas svečanom otvaranju fabrike za proizvodnju rasvete „Cumtobel“ u Nišu, pred više od 10.000 ljudi

Vučić se obratio mnogobrojnim prisutnim građanima Niša; Foto: NiškeVesti.rs

 

Vučić se obratio mnogobrojnim prisutnim građanima Niša, koji su došli da sa oduševljenjem pozdrave otvaranje nove fabrike, investicije vredne 30,6 miliona evra , kao i otvaranje novih radnih mesta u njihovom gradu.

Hvala Vam svima ovde na jugu Srbije što ste došli u Niš da me sačekate jer danas otvaramo fabriku, nova radna mesta, život i budućnost za ljude u Nišu. Zahvalan sam što ste došli, rekao je Vučić.

Hoćemo da ulažemo još više„, poručio je Vučić.

Ukazao je da se angažovao na dovođenju stranih investitora i podsetio da je u Niš šest ili sedam puta dolazio na nekoliko dana, mnogo više, kaže, od svih predsednika i premijera zajedno od 1945. godine.

„Hoćemo da ulažemo još više“, poručio je Vučić ; Foto: Niškevesti.info

 

Kako dodaje, pre nekoliko godina Srbija je bila u rasulu, a danas, kako kaže, možemo da se pohvalimo time da 55 odsto stranih investicija u regionu završi u Srbiji.

Morali smo da posle godina decenija i propadanja da povlačimo teške poteze da bismo došli danas do situacije u kojoj možemo da se pohvalimo, gotovo svakodnevno, otvaranjem novih fabrika. Ne postoji ništa lepše od ovoga danas. Pre dve i po godine krenuli smo u ovaj postupak i u celu priču sa Cuntobelom – kazao je Vučić.

Prema njegovim rečima, danas kada znamo da će ovde raditi hiljadu i stotinu ljudi, da će im promet biti oko 120 miliona evra, vidi se da je to veliki značaj ne samo za Niš.

Aleksandar Vučić i Darko Bulatović ; Foto: NiškeVesti.info

 

To je značajno ne samo za jug Srbije, već za celu našu zemlju. Sve to radimo sa jednim važnim i velikim ciljem, da obezbedimo budućnost za našu decu. Video sam dosta dece prolazeći kroz masu od mnogo hiljada vas i želim im da imaju srećniju i sigurniju budućnost, a to mogu da imaju samo ako budemo otvarali nova radna mesta i nove fabrike – ocenio je Vučić i dodao:

To možete da radite kada imate uređene finanasije. Dinar je čvrst i stabilan već šest godina. Kada je to u Srbiji bio slučaj? Kada je u Srbiji bio slučaj da tri godine za redom imamo suficit u budžetu? Kada je u Srbiji bio slučaj da smanjujemo javni dug? – zapitao je Vučić.

Kako dodaje, kada je postao premijer 79 odsto BDP-a bio je Javni dug Srbije.

Predsednik kaže i da su danas u Srbiji uređene finansije, da je dinar stabilan već šest godina, te da imamo suficit u budžetu već tri godine.

 

 

(Tanjug)

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*