Sve više i više turista obilazi Niš

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku nastavljen je pozitivan trend rasta sa znatnim uvećanjem ukupnog broja turista u Nišu, kao i ostvarenog broja noćenja

Foto: M.Bukovac

 

U periodu januar-april došlo je povećanja ukupnog broja turista za 39% u odnosu na isti period 2016. godine. Broj domaćih turista povećan za 31%, a broj inostranih povećan za čak 50%.

Ukupan broj ostvarenih noćenja u periodu januar – april 2017. god povećan je za 22% u odnosu na 2016. pri čemu je broj ostvarenih noćenja domaćih turista veći za 12%, a stranih za 35%, podaci su ovog zavoda, prenosi gradjanin.rs.

– Kako je Turistička organizacija Niš u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije i samostalno tokom 2017. godine nastavila sa realizacijom kampanje promocije Niša kao turističke destinacije na potencijalnim tržištima u regionu i na destinacijama sa kojima kojima je povezan direktnim letovima preko aerodroma Konstantin Veliki očekujemo da će se ovakav trend rasta nastaviti tokom cele godine i da će se rekordni rast turističkog prometa nastaviti do kraja godine, navode u TON-u.

Najviše za sada ima turista u Nišu iz Bugarske, ali u gradu se često mogu videti Grci, Rusi i drugi državljani evropskih zemalja kojima je Niš interesantan za obilazak.

Jedan komentar

  1. pa dok su Bugari bili pod Rusima mi smo ih obilazili … sad smo zamenili uloge

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*