SVE VIŠE STRANACA U NIŠU: Dolaze da jeftino popravljaju zube!

Samo od početka leta preko stotinu stranih državljana koristilo je usluge Stomatološke klinike u Nišu.

Foto: T.Todorović

 

Stomatološka klinika u Nišu potpisala je nedavno sporazum sa Aerodromom „Konstantin Veliki”, koji se već sprovodi u delo, o velikoj promociji „dentalnog turizma” u mnogim zemljama Evrope.

U Švedskoj, Nemačkoj, Slovačkoj, Italiji i Švajcarskoj već se veoma dobro zna o izuzetnim rezultatima niške stomatologije, a s obzirom na predstavljanje ponude ove klinike na zvaničnim promocijama širom Starog kontinenta, očekuje se da će stranih državljana, koji ovde dolaze zbog jeftinijih usluga, biti mnogo više.

– Započeli smo, nadamo se, uspešnu saradnju sa aerodromom i Turističkom organizacijom grada. Planiramo organizovan dolazak velikog broja zainteresovanih pacijenata iz više zemalja zapadne Evrope na našu kliniku. Stranaca već ima, posebno iz zemalja u okruženju, a zna se i zašto – jer su kod nas usluge, koje su u evropskim metropolama skupe, veoma pristupačne. Tri do pet puta je kod nas jeftinije pružanje kompletnih protetičkih, ali i estetskih i usluga u implantologiji – kaže za „Politiku” doc. dr Aleksandar Mitić, direktor Stomatološke klinike.

Samo od početka leta do ovih dana, preko stotinu stranih državljana zbrinuto je na ovoj niškoj klinici u Nišu, gde su dobili nove zubne proteze ili ugradili implantante. Poslednjih nekoliko nedelja je registrovan jedan broj stranih državljana, posebno pripadnica lepšeg pola, koje na kliniku dolaze radi ulepšavanja zuba i zbog lepšeg osmeha.

– Mnogo novina uvedeno je u rad ustanove – kaže dr Mitić. – Vratili smo praksu besplatnog zbrinjavanja stanovnika naše zemlje mlađih od 18 i starijih od 65 godine u vreme studijskih semestara, od početka septembra do kraja juna. Tada, dok studenti sa svojim profesorima imaju nastavu i vežbe može da se dobije sve osim usluga u ortodonciji, odnosno izrade mobilnih i fiksnih proteza bez ikakvog plaćanja, čak i bez uputa. Istovremeno, sklopili smo sporazume sa svim ustanovama koje brinu o osobama sa posebnim potrebama i njima se pruža svaka vrsta pomoći po posebnim pogodnostima.

Prema rečima direktora Mitića, klinika je uz pomoć najsavremenije opreme, koju je obezbedila zahvaljujući Ministarstvu zdravlja, stvorila uslove i za bezbedno zbrinjavanje pacijenata sa rizičnim oboljenjima, kao što su HIV pozitivni ili bolesni od hepatita.

Na Stomatološkom fakultetu, u sklopu Medicinskog fakulteta Univerziteta u Nišu, i na novom Odeljenju maksilofacijalne hirurgije, koje radi 24 sata dnevno tokom cele godine, zbrinjava se blizu 100.000 pacijenata godišnje, ne samo sa niškog već i šireg područja juga Srbije.

Zato je Stomatološka klinika u pravom smislu „hit” poslednjih godina u zdravstvu, a odskora i turizmu Srbije i inostranstva.

Jedan komentar

  1. Znam lika koji je iz daleke Australije svratio u Srb, navodno zbog rodbine ali rekao mi je da je pravi razlog a to je da je ovde dosao da popravlja zube.Tamo ne bi ni za 2 zivota mogao da odplati jedan pregled. Zato svi dolaze kod nas

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*