Sve učestaliji incidenti u naselju Stočni Trg u Nišu

Kako piše RTS, incidenti su sve učestaliji u naselju Stočni Trg. U policiji kažu da će pojačati patrole u tom delu grada

Naselje Stočni trg
Foto: M.S.

U dva objekta Javno komunalnog preduzeća „Medijana“ u naselju Stočni trg, prošle godine bilo je 118 upada najčešče zbog krađe gvožda, metala i razne opreme. Čak tri puta napadnuti su radnici obezbeđenja i zaposleni. Medijana je podnela 18 odštetnih zahteva za krađe, u vrednosti od 250.000 dinara.

– U plan javnih nabavki za 2018. godinu uneli smo izradu ograde, koja će biti opasana bodljikavom žicom, kako bi se teško preskakala ta ograda i malo sprečili upade sa strane, jer 118 napada za godinu dana je prevelik broj napada, kaže za RTS Dragoslav Pavlović, direktor JKP Medijana.

Pre desetak dana u večernjim satima napadnute su 3 radnice MIN-ove ambulante. Jedna od njih zadobila je lakše telesne povrede :

– Grupica neidentifikovanih osoba ih je napala. Sustigli su jednu higijeničarku i naneli joj povrede. Odmah je alarmirana hitna pomoć i obavešten je MUP, dodaje Dragan Đorđević, načelnik Službe opšte medicine.

Ovo naselje nalazi se u samom centru i uglavnom ga naseljavaju Romi. Osman Balić, predsednik Yurom centra kaže da se radi o sitnim kriminalcima i da je glavni razlog činjenica da je među Romima retko ko zaposlen.

Iz niške policije su saopštili da su protiv napadača na zdravstvene radnika podnete krivične prijave. Prema njihovim podacima u objektima JKP Medijana prošle godine evidentirano je 20 krivičnih dela, ali nijedan slučaj do sada nije rešen.

 

Jedan komentar

  1. Nama migranti ne trebaju, već ih imamo i prave probleme odavno!

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*