STRAŠNO: Vandali posekli plastenike u selima kod Žitorađe, šteta oko 25 MILIONA dinara

Preko 50 plastenika u selima Glašinac i Izvor kod Žitorađe zasad nepoznati vandali oštetili su za samo jednu noć. Šteta se procenjuje na oko 25 miliona dinara

Foto: Slobodan Ristić (JV)

 

Slučaj je prijavljen policiji koja, kako nam je rečeno, traga za počiniocima koji su, posekavši najlone na nedavno pripremljenim plastenicima, oštetili čak 12 porodica kojima je poljoprivreda jedini izvor prihoda.

Radi se o kraju u kome uglavnom svi živimo od poljoprivrede i sada ne znamo šta dalje. Ovih dana smo trebali u plastenike da sadimo krastavac, paradajz, papriku, a u nekima su već bila zasađeni rana salata i spanać. Sada smo u nemilosti jer nam je ugrožena životna egzistencija – kaže Zoran Ilić iz sela Glašinac.

Oštećeni pokušavaju da saniraju štetu tako što najlon na plastenicima lepe lepljivom trakom, ali je sve to, kako kažu, nesigurno.

Novac za nove najlone za plastenike nemamo jer sam samo ja uložio preko 350.000 dinara do sada. Ostaje da krpimo što se spasti može i da se molimo bogu da ne duva jači vetar da nam sve uništi – dodaje Zoran.

 

Ostatak teksta možete da pročitate OVDE

Jedan komentar

  1. To su verovatno maloletnici u pijanom i drogiranom stanju,pocinioce osuditi na 100 godisnje robije !

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*