Stiže nam toplotni talas sa SEVERA AFRIKE, još nije kraj tropskim vrućinama

Kako RHMZ procenjuje, prave letnje vrućine ponovo kreću od četvrtka, a veoma toplo biće nam sve do 1. septembra, kada će temperature biti u manjem padu

Foto: pixabay

 

Posle dva kišna, sledi nam sunčan vikend – za dva dana živa na termometru će u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu preći 30. podeok, a tokom neradnih dana variraće između 33 i 35 stepeni, te se može očekivati da kupališta ponovo budu prva destinacija za predstojeći vikenda.

– Sutra i u četvrtak jutra će biti sveža, a tokom dana umereno toplo, da bi već od petka toplotni talas sa severa Afrike došao do nas i sa sobom doneo nove tropske temperature. Biće suvo, veoma toplo, sa temperaturama koje će krajem nedelje varirati oko 35. podeoka – kaže za Blic meterolog Đorđe Đurić.

On dodaje da se narednih 7 do 10 dana ne očekuju padavine na celoj teritoriji Srbije.

– Ovakvo vreme pratiće nas sve do kraja meseca. Na samom početku septembra predviđa se manji pad temperature, a ako i bude padavina, one će biti kratkotrajne i prolazne – kaže Đurić.

Ono što se može reći, dodaje on, jeste da će septembar biti natprosečno topao, te da pravu jesen teško da ćemo videti narednih nekoliko nedelja.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*