Stanari niškog Bulevara Nemanjića: Ne damo park

Oko 600 stanara dve višespratnice na niškom Bulevaru Nemanjića potpisalo je peticiju protiv izgradnje novog stambenog objekta na prostoru gde je sada zelenilo

Foto: M.Bukovac

 

Stanari zgrada 34 i 34a, najavljuju da će ukoliko je to potrebno „svojim životima“ braniti mali park sa dečjim mobilijarom i neće dozvoliti da im nova zgrada sa šest spratova „potpuno zakloni sunce“.

Zamenik upravnika zgrade Milan Todorov kazao je da su stanari dopisom obavestili gradonačelnika Niša, Gradsko veće, Skupštinu grada i Gradsku opštinu Medijana da se protive bilo kakvoj gradnji na zelenoj površini i zatražili odgovor na pitanje kada je izmenjena planska dokumentacija i na tom prostoru dozvoljena izgradnja.

Todorov je rekao za agenciju Beta da su stanari uputili dopis predstavnicima grada još 15. aprila, ali ni jedan odgovor još nisu dobili.

– Geometri su merili taj prostor, kazali su nam zbog nove zgrade. Dolazili su i radnici iz Elektrodistribucije i radili nešto na transformatoru, rekli su nam da ga ojačavaju zbog nove zgrade, izjavio je Todorov.

Stanari su iz nezvaničnih izvora saznali ime firme koja planira da gradi zgradu u parku, kao i to da je izmenom urbanističkog plana dozvoljena izgradnja još jedne zgrade između starih solitera.

Sekretar Sekretarijara za planiranje i izgradnju Igor Igić rekao je za agenciju Beta da su Planom generalne regulacije Gradske opštine Medijana koji je donet još 2012. godine, katastarske parcele između zgrada na Bulevaru Nemanjića, svrstane u zonu velike gustine stanovanja.

On je kazao da zemljište između zgrada zbog kojeg se sada javljaju stanari nikada nije proglašeno za javno zemljište, odnosno za zemljište koje je predviđeno za potrebe stanara.

Prema njegovim rečima, kada Sekretarijat bude uradio urbanistički projekat za gradnju objekta, taj dokument biće javno objavljen i stanari će moći da ulože prigovor na njegovu sadržinu.

 

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*