Stadion „Čair“ dobija krov i povećanje kapaciteta na 22.000 mesta!

Rekonstrukcija stadiona „Čair“, započeta još 2011. godine trebalo bi da bude nastavljena naredne godine, najavili su predstavnici grada Niša. Nastavak rekonstrukcije stadiona, prema najavama gradskih čelnika, podrazumeva i kompletnu zamenu travnatog dela teren

Stadiona će biti povećan sa sadašnjih 18.421 na 22.000 sedišta

 

Sekretar Sekretarijata za investicije Vanča Dimitrov kazao je da je grad raspisao tender za izradu projektnog rešenja za rekonstrukciju i natkrivanje stadiona „Čair“ koja će omogućiti da kapacitet stadiona bude povećan sa sadašnjih 18.421 na 22.000 sedišta.

„Od učesnika tendera zahteva se izrada projekta za krovne konstrukcije iznad svih tribina sa osvetljenjem po obodu. Tender je takodje otvoren za izradu projekta za sanaciju južne i severne tribine. U planu je rušenje kompletne zapadne tribine“, izjavio je Dimitrov.

On je podsetio da je za rekonstrukciju zapadne tribine projekat uradjen pre dve i po godine, ali su se u medjuvremenu promenili gradjevinski propisi, tako da sa tom projektnom dokumentacijom nije dobijena dozvola za izgradnju.

 

Foto: M.Bukovac

 

Taj projekat, dodao je Dimitrov, takodje je predvidjao rušenje kompletne zapadne tribine.

„Za ovu godinu planirana je izrada projektne dokumentacije, a radovi bi trebalo da krenu naredne godine. Stigle su nam potvrde da možemo da konkurišemo kod različitih ministarstava za dobijanje sredstava neophodnih za rekonstrukciju, izjavio je Dimitrov.

Prema njegovim rečima, procenjuje se da će rekonstrukcija i natkrivanje „Čaira“ koštati oko 15 miliona evra.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*