SPASIOCI IZ BIVŠE JUGE: Usavršavaju se u Sankt-Peterburgu

 

Grupa će posetiti centre za vežbanje i trening, upoznati sa radom ruskih kolega iz vatrogasno-spasilačkih odeljenja industrijskih preduzeća i vežbaće na poligonima.

Foto: Srpsko-ruski humanitarni centar

Foto: Srpsko-ruski humanitarni centar

 

Grupa vatrogasaca-spasioca iz Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, a takođe pripadnici vatrogasnih odeljenja aerodroma „Konstantin Veliki“ iz Niša i vatrogasne jedinice kompanije „NIS“, počeli su 24. oktobra kurs obuke-usavršavanja na Sankt-Peterburškom univerzitetu državne vatrogasne službe, čija je svrha bila usavršavanje profesionalnih znanja i sposobnosti.

Grupa je bila formirana od stručnjaka, koji su već imali značajno iskustvo rada u vatrogasno-spasilačkoj službi. Ruska strana sprovela je kurs pod nazivom „Zaštita od gasa i dima“. Kurs se sastojao od dva dela – teoretske obuke i praktičnih vežbi.

Foto: Srpsko-ruski humanitarni centar

Foto: Srpsko-ruski humanitarni centar

 

Izabrana je ta problematika, jer se sa njom svakodnevno u svom radu susreću vatrogasci. Grupa će posetiti centre za vežbanje i trening, upoznati sa radom ruskih kolega iz vatrogasno-spasilačkih odeljenja industrijskih preduzeća, imati vežbe na poligonima.

Rukovodioci Univerziteta smatraju da će program kursa omogućiti srpskim gostima da u praksi primene nova iskustva u radu po povratku u Srbiju.

– Podsećamo, da su upravo u 2016. godini, prvi put na obuku u Rusiju bili poslati stručnjaci iz Bosne i Hercegovine i Makedonije – saopštavaju u Srpsko-rusko humanitarnom centru u Nišu.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*