Smenjen direktor „Gradske toplane” u Nišu!

Niško gradsko veće je zvaničnim predlogom Skupštini grada zatražilo da se Zoran Stojanović smeni sa mesta vršioca dužnosti direktora „Gradske toplane”

Foto: M. Bukovac

 

U kratkom obrazloženju gradske vlade navodi se da je predlog donet zbog poštovanja zakona, odnosno zato što je Stojanoviću istekao rok od godinu dana na funkciji v. d. direktora toplane.

Prema Zakonu o javnim preduzećima, isto lice ne može dva puta da bude imenovano za vršioca dužnosti direktora u istom preduzeću i zbog toga se traži da odbor za imenovanje postupajući po zakonu i Statutu grada Niša predloži Skupštini grada da donese odluku o imenovanju novog vršioca dužnosti.

Gradsko veće Niša takođe ističe da će Zoran Stojanović (u toplanu je došao krajem maja prošle godine, ali je preduzeće kao v. d. direktora preuzeo 8. jula 2016, tek pošto je razrešen funkcije predsednika Gradske opštine Medijana) biti razrešen, a novi v. d. direktora „Gradske toplane” postavljen na prvoj sledećoj sednici gradske skupštine, zakazane za 7. jun.

U međuvremenu oglasilo se i Udruženje pokreta slobodnih stanara (UPSS) koje je obavestilo javnost da je Zoran Stojanović smenjen posle nekoliko organizovanih razgovora predstavnika ovog pokreta i gradonačelnika i užeg rukovodstva Niša, a posebno da je razlog za smenu opšte nezadovoljstvo poslovnom politikom koju je on sprovodio u toplani, ali i neuspeh u uspostavljanju pozitivnog odnosa korisnika grejanja sa gradom i preduzećem.

Pominju se i nejasne i velike cene usluga „Gradske toplane” i, kao posledica toga, ogroman broj zahteva Nišlija da se isključe sa daljinskog grejanja. Ovo udruženje je prethodnih godina organizovalo proteste Nišlija nezadovoljnih enormnim računima za grejanje – piše „Politika“.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*