SMANJENA MU KAZNA: Niški berberin monstrum uskoro izlazi iz zatvora

Ninoslav Jovanović, koji je 2005. oteo i zlostavljao dve devojčice, u januaru 2018. biće na slobodi jer mu je zatvorska kazna smanjena

Ninoslav Jovanović (32), frizer iz sela Malče kod Niša, koji je 2005. oteo i seksualno zlostavljao dve devojčice, u januaru iduće godine izlazi iz zatvora, kako saznaje Kurir. Jovanović, zvani „berberin iz Niša“, bio je osuđen na maksimalnu kaznu, koja je preinačena i smanjena sa 15 na 13 godina.

Ninoslav Jovanović je prvo kidnapovao devojčicu N. N., koju je na prevaru odveo do Niške Banje. Nesrećnici je makazama ošišao kosu, cele noći se iživljavao nad njom i silovao je. Iz kuće ju je izvukao predstavljajući se kao šegrt njenog preminulog oca vulkanizera, kod koga je radio pre petnaestak godina. Potom je, uz pretnju, sa njom otišao do naselja Brzi Brod, da bi je na kraju odvukao do Niške Banje.

Jovanović se krio u jednoj praznoj vikendici pored auto-puta Niš-Sofija, da bi posle nekoliko dana banuo u jednu od kuća na obodu sela Gornja Vrežina. Tada je uspeo da kidnapuje i maloletnu N. I. (12).

– On je na prevaru uspeo da uđe u kuću – rekao je tada Negoslav Ilic, otac kidnapovane devojčice, i dodao:
– Bio sam na poslu, supruga u vinogradima, a sin je popravljao automobil u gradu. Ćerka je krenula s njim prema crkvi. Posle neka tri kilometra taj manijak ju je na silu odvukao u jedan žbun, gde joj je makazama ošišao kosu. Nekoliko puta ju je i udario, a kada se spremao da je siluje, nešto je šušnulo. Tada su ga, srećom, zapazili ljudi koji su bili u vinogradima.

Manijak je tada pobegao, a devojčica je ispričala da je bila kidnapovana i umalo silovana. Mladići iz Gornje Vrežine su naoružani lovačkim puškama krenuli u potragu za manijakom. Ninoslav je uskoro bio savladan i uhapšen.

Silovao i ranije

Jovanović je 2005. izašao iz zatvora, gde je odležao kaznu od jedanaest i po godina za 25 prevara i silovanje jedne žene i devojčice. Ninoslav se od četvrte godine leči od poremećaja ponašanja, a neko vreme je bio stacioniran u psihijatrijskoj bolnici. Oba dela Jovanović je počinio dok se nalazio na uslovnoj slobodi.

 

Jedan komentar

  1. Uskoro potpisivanje peticije za dozivotnu robiju. Izvolite, izadjite i potpisite. Jer ovaj monstrum ce to da ponovi…

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*