SLEDEĆE NEDELJE: Klinički centar Niš raspisuje konkurs za medicinske radnike

Nakon što je sredinom prošlog meseca Vlada Republike Srbije odobrila upošljavanje 2.010 medicinskih radnika, od čega je kvota od 58 ljudi odobrena za niški Klinički centar, ova zdravstvena Ustanova tercijarnog tipa i zvanično će raspisati konkurs za prijem početkom iduće nedelje, potvrđeno je za „Građanin“ iz Uprave KC-a

Foto: gradjanin.rs

 

Novi „Kadrovski plan“, a koji je usvojilo resorno Ministarstvo predviđa da do kraja juna, i 21-oj zdravstvenoj ustanovi širom zemlje, počne da radi preko 2 hiljade ljudi, i to različitih specijalnosti i obrazovnih profila. Usvojen je predlog za sklapanje Ugovora o radu za 631 doktora medicine, 30 farmaceuta-biohemičara i 1.349 medicinskih sestara i tehničara raznih profila, a kako je tada navedeno, brojka je bila vezana za realne potrebe i deficit kadrova, te je svakako, najviše odobreno Kliničkom centru Srbije.

Kako je i predviđeno, kao krajnji rok za raspisivanje konkursa u čitavoj Srbiji naveden je 15. maj, a sve zdravstvene ustanove bile su u obavezi da do tada formiraju posebne Komisije koje će baviti prijemom novih kadrova.

Trudili smo se naravno da ispoštujemo zakonski rok i već formirali komisiju koja će se baviti time, a zvanično, Konkurs će biti objavljen i na sajtu NSZ i na Sajtu KC u ponedeljak tako da će svi zainteresovani imati rok od 8 dana da pošalju prijave, a procedura se nastavalja dalje po planu kaže za „Građanin prof.dr Zoran Radovanović, prvi čovek niškog KC.

 

Foto: M. Bukovac

 

I sitni građevinski radovi se polako privode kraju, naveli su iz ove Ustanove, tako da još malo treba vremena do upotrebne dozvole i samog otvaranja nove zgrade koja će imati 630 novih postelja, nakon čega će, tvrde, ponovo od Vlade tražiti odobrenje za nova zapošljavanja.

Podsećamo, nakon 45 godina, koliko je prošlo od izgradnje stare zgrade KC, za samo tri godine aktivne izgradnje, radovi na novoj, jednoj od najsavremenijih zgrada KC u zemlji skoro su pa i zvanično završeni, a ostale su još neke sitnice.

 

Foto: M. Bukovac

 

 

U novoizgrađenih 50 hiljada kvadratnih metara biće smeštena najmodernija operaciona aparatura i sva potrebna hirurška oprema. Parking prostor koji se nalazi iza zgrade Patologije, biće potpuno sređen i asfaltiran, jr će on biti, prema rečima nadležnih u KC vrlo važan za sve pacijente i posetioce Ustanove, i time će biti obezbeđeno na stotine parking mesta – piše „Građanin„.

Ukupna investicija za izgradnju niškog KC iznosi oko 52 miliona evra, od čega je 17 miliona država uložila u opremanje, dok je 37 miliona podignut kredit od Evropske investicione banke.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*