Slađana Radojlović iz Ekonomske škole „Najbolji edukator Srbije“!

Zvanje „Najboljeg edukatora Srbije“ nije lako zaslužiti, zato odajemo priznanje ovim sjajnim ljudima koji su  svojim radom uspeli da poboljšaju edukaciju najmlađih

Slađana Radojlović

 

Želimo da ih podstaknemo da svoju titulu ponosno nose i da svoje znanje šire i na sledeće generacije.

„Najbolji edukatori“ su učitelji i nastavnici osnovnih i srednjih škola koji se svojim izuzetnim radom i zalaganjem ističu. Oni su pre svega inovatori, motivatori, oni utiču na formiranje i razvoj učenika i uče ih kako da budu građani 21. veka.

Ove godine Udruženje Živojin Mišić imalo je prilike da se susretne sa velikim brojem sjajnih nastavnika i učitelja. Nakon dugog procesa selekcije koji je trajao sedam meseci, uz pomoć komisije izabrali smo 10 pobednika!

Najbolji edukatori Srbije za 2018. godinu dolaze iz 10 gradova i mesta Srbije i još jednu godinu za redom su pokazali koliko je obrazovanje vredno i da imamo sjajne učitelje i nastavnike širom naše zemlje.

Jedna od nagrađenih je naša sugrađanka Slađana Radojlović koja je dobila zvanje Najboljeg edukatora Srbije.

Slađana Radojlović je nastavnica Osnova ekonomije i Bankarske obuke u Ekonomskoj školi.  Voli izazove i učesnik je mnogobrojnih republičkih takmičenja i projekata.
Ima zvanje pedagoškog savetnika, kao i zvanje kreditnog analitičara prvog nivoa stečenog u Narodnoj banci Srbije.
Ogledni čas Amortizacioni plan držala je sa koleginicom matematike, a na uglednim časovima njene kolege su bile “klijenti“ učenicima smera Bankarski službenik. U virtuelnoj banci najviše voli da koristi metodu igre uloga izmedju učenika „klijenata“ i“ bankarskih službenika“ i druge metode aktivne nastave. Isto tako učenici rešavaju problemske situacije, iznose svoje mišljenje i  donose odluke čime razvija kreativnost i funkcionalna znanja kod njih, pripremajući ih za posao, za život – piše „Naissus.info
Iz Osnova ekonomije na državnom nivou njeni đaci su osvojili jedno prvo i tri druga mesta, a na Nacionalnom preduzetničkom takmičenju srednjoškolaca NaPred drugo mesto sa projektom Veštačka laguna Konstantinove terme, prvo mesto u  kategoriji internet nastupa  u okviru projekta Škola učeničkog i studentskog preduzetništva izradom filma za poslovnu ideju Restoran zdrave hrane “Vivo“.
U projektu Societe General banke Inovacije u bankarstvu učenici su na nacionalnom nivou osvojili treće mesto. U Regionalnom centru za omladinsko preduzetništvo sa učenicima je razvijala preduzetničke ideje za razvoj Niša i Srbije, osnovala učeničku kompaniju Naissa consalting.
Kao PR Ekonomske škole jedan je od kreatora zvaničnog sajta škole i organizator mnogobrojnih tribina, radionica, okruglih stolova o obrazovanju.Organizovala je literarni konkurs Deca imaju pravo posvećen borbi protiv vršnjačkog nasilja i svih drugih oblika nasilja.

Aktivan je član Društva ekonomista Niša.

Učenike usmerava u pravcu traganja za idejama koje bi pokrenule privredni razvoj Srbije.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*