SKUPŠTINA GRADA Odbijen predlog da se Toplana uvrsti u dnevni red sednice (VIDEO)

 

Vlast je danas odbila inicijativu opozicije da se na sednici razmatra situacija oko daljinskog grejanja, a isto je prošao i pokušaj da se na dnevni red ,,ubaci“ predlog Agencije za borbu protiv korupcije o smeni gradskog većnika Srđana Aleksića i direktora Doma zdravlja Milorada Jerkana.

Ilustracija: Protest ispred gradske toplane

Ilustracija: Protest ispred gradske toplane

 

Zamenik predsednika SG Nenad Stanković kaže da inicijativa nije na dnevnom redu zbog proceduralnih nedostataka, dok šef odborničke grupe SNS Dejan Jovanović kaže da će biti ispoštovan rok za izjašnjavanje po predlogu Agencije.

Zamenik predsednika Skupštine grada Nenad Stanković, koji je vodio zasedanje, obrazložio je to ,,proceduralnim nedostacima“, dok je šef odborničke grupe ,,naprednjaka“ Dejan Jovanović bio izričit da će ta stranka biti protiv smene dvojice funkcionera, ukoliko se to pitanje bude našlo na dnevnom redu neke od narednih sednica.

Opozicija podseća da je Agencija za borbu protiv korupcije, zbog toga što su u sukobu interesa, preporučila smenu gradskog većnika Srđana Aleksića i direktora Doma zdravlja Milorada Jerkana.

Odbijena je i rasprava o Toplani. Naime, odbornici vlasti odbili su dase u dnevni red uvrsti i raspravu o, što je na samom početku sednice opozicija prokomentarisala kao pokušaj prikrivanja odgovornih za veliki bunt građana koji podnose zahteve za isključenje sa sistema daljinskog grejanja u Nišu.

Na današnjoj sednici usvojene su i odluke iz oblasti poljoprivrede, dopune statuta Apoteka Niš i JP „Aerodrom Niš“, a razmatrani su i izveštaji o radu zaštitnika građana i gradskog pravobranilaštva.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*