Škola u Nišu uvela obavezne uniforme za nastavnike

Osnovna škola „Radoje Domanović“ u Nišu od sutra uvodi obavezne uniforme za predavače, pa će tako nastavnice u školi nositi teget mantile sa karnerima na rukavima i crvenim broševima, a nastavnici teget mantile

Nove uniforme za predavače, foto OŠ Radoje Domanović

 

Sve uniforme imaće amblem škole koji su dizajnirali učenici. Direktorka škole Dušica Tričković kazala je da su se zaposleni u toj školi prvi u Nišu odlučili na uvođenje uniformi kako bi dali primer učenicima.

– Roditelji su dali saglasnost da učenici naše škole nose uniforme, ali ih još nismo uveli jer postoji otpor među decom. Na ovaj način verujem da ćemo biti primer učenicima i da će prihvatiti uniforme, izjavila je Tričković.

Ona je kazala da su nastavnici sami platili izradu uniforme i to 1.200 dinara po jednoj uniformi.

Prema njenim rečima, u planu je da do 1. septembra uniforme budu uvedene i za učenike, za početak možda ne svih razreda, ali sigurno prvog i osmog razreda.

Tričković je kazala da će pored uniformi sutra predstaviti i zonu bez telefona, odnosno škola „Radoje Domanović“ biće škola u kojoj mobilne telefone neće moći da koriste ni učenici ni zaposleni, ali ni roditelji.

 

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*