Šestočasovna PROLEĆNA MEĆAVA u Nišu

Od ranog jutra do prvih popodnevnih sati uz jak i hladan vetar palo petnaestak centimetara snega, otežan saobraćaj i snabdevanje

Foto: T.Todorović

 

Potpuno neočekivano, trećeg dana proleća, Niš je zahvatila prava snežna mećava, kakve nije bilo cele prethodne zime. Uz veoma jak i hladan vetar od ranog jutra do prvih popodnevnih sata, kada je prestao, sneg je napadao petnaestak centimetara. Za oko šest sati zabeleženo je više lakših udesa i jedan lančani sudar u centru grada, a sve vreme bilo je otežano kretanje autobusa javnog prevoza i kompletan putnički saobraćaj.

Takođe, bilo je otežano i snabdevanje. Na temperaturi oko nule sreću nije bilo leda na kolovozu, ali je zadržavanje i taloženje snega na saobraćajnicama ipak otežavalo kretanje motornih vozila i skoro na svim raskrsnicama zabeležene su nepregledne kolone i velike gužve. Tek iza podneva, kada je intenzitet padavina bio slabiji, rekao je za „Politiku“  Dragoslav Pavlović iz JKP „Medijana“ čije su dežurne ekipe zadužene za raščišćavanje ulica i bulevara u Nišu, prestali su dotadašnji problemi i saobraćaj je funkcionisao potpuno normalno

 

Foto: T.Todorović

 

U Štabu za vanredne situacije rečeno nam je da su sve raspoložive ekipe putara neprestano bile na terenu i bez prekida raščišćavali saobraćajnice u gradu i na prilazima Nišu. Na gradskim linijama javnog prevoza samo je do najviših delova Niša bilo izvesnih i manjih problema, ali prekida nije bilo. U prigradskom i seoskom području u okolini, međutim, pojedine autobuske linije bile su skraćene i na njima se dosta kasnilo.

 

Opet se izlila Južna Morava kod Đunisa

 

Na regionalnom putu Niš-Aleksinac-Kruševac, preko Đunisa, od jutros, ponovo je u blokadi saobraćaj jer se Južna Morava ponovo izlila između Kopaonika, preko Đunisa do Deligrada. Na području gde se danonoćno dežura jer je više od deset dana na snazi vanredna odbrana od poplava zabranjeno je kretanje svih vrsta motornih vozila, koja se upućuju na alternativne pravce. Južna Morava poplavila je i velike površine poljoprivrednog zemljišta, ali, kao i prošle sedmice, stanovništvo i njihove kuće nisu ugroženi.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*