Rumun koji je usmrtio nišku radnicu dobio uslovnu kaznu

Rumun koji je kolima uleteo u menzu fabrike „Leoni“ u gradu Pitešti i usmrtio Irenu Ilić (27), a dve njene koleginice teško povredio, osuđen na dve godine i osam meseci zatvora uslovno

Odlukom rumunskog suda, Andrea Kristijan Karamalea (23) osuđen je na dve godine i osam meseci uslovne zatvorske kazne jer je 30. marta prošle godine kolima uleteo u menzu fabrike „Leoni“ i usmrtio Irenu (27) i povredio još dve naše državljanke. Tragedija se dogodila u rumunskom gradu Pitešti, gde su devojke bile na obuci, piše Kurir.

Kako je utvrđeno tokom sudskog postupka, mladi Rumun, takođe radnik „Leonija“, u zoni fabrike gde je dozvoljena brzina samo pet kilometara na sat vozio je čak 80, izgubio kontrolom nad BMW i udario u srpske radnice koje su sa svojih pedesetak kolega bile na doručku. Mladiću je suđeno za ubistvo iz nehata.

Roditelji srpske radnice kažu da su ogorčeni što ubica njihove ćerke sve do suđenja nije ni pokušao da se izvini.

– Kada smo izašli iz sudnice, prišla nam je njegova advokatica i kazala da on i njegova porodica žele da nam izjave saučešće. Rekao sam im da ne treba i pitao gde su bili sve ovo vreme i šta mi imamo od njihovog žaljenja – kaže za Kurir Irenin otac Slavoljub.

Očajni roditelji su posredstvom advokata podneli žalbu na sramnu presudu.

– Zahvaljujući jednom mladiću iz Ambasade Crne Gore imali smo advokata, jer naše diplomatsko predstavništvo nije mrdnulo prstom da nam pomogne. Taj čovek je čak pristao da nas besplatno zastupa, a da svoje usluge naplati od rumunskog osiguranja. Podneli smo žalbu, ali nemamo mnogo iluzija – ističe Irenin otac.

 

Jedan komentar

  1. Velika tragedija i sramota za Srbiju

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*