„Rovče“ neće raditi preko zime, ponovo se otvara na proleće

Kompleks terena „Rovče“ zatvoren je za korišćenje 10. novembra i biće otvoren za ponovnu upotrebu 15. aprila naredne godine

Foto: NiškeVesti.rs

 

Ovaj potez Grada, da zatvori sportske terene zbog zimske sezone, a bez prethodne najave, izazvao je mnoge kritike javnosti.

Tim povodom oglasio se i Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad“ koji navodi da je umesto sportista u „Rovčetu“ zatekao katanac i zatvorenu kapiju.

„Sportski tereni „Rovče“  su nekada bili hram sporta  kada nije bilo sala, sportskih hala i drugih terena. Upozoravali smo da će stepen iskorišćenosti ovih terena biti mali i da će se koristiti samo po nalogu direktora škola, a da će široke narodne mase odlaziti na druga mesta. ističe Jovanović.

Iz Gradske kuće poručuju da se sportski tereni zatvaraju iz nekoliko razloga, a sve u cilju kako bi se tereni zaštitili i očuvali za nesmetano korišćenje sportista.

„Tereni su od tartana, odnosno neke vrste mlevene gume. Kada je toplo ta podloga je elastična, tokom zime na temperaturi bliskoj nuli ili ispod nule, podloga se stegne, što može izazvati oštećenja koja se ne mogu „krpiti“ već će u tom slučaju biti potrebno da se menja kompletna podloga.“ navode iz Gradske kuće.

Na pojedine navode da je i dalje lepo vreme, iz Gradske kuće odgovaraju da je u pitanju samo nekoliko dana, kao i da bi to izazvalo dodatne troškove.

„Tačno je da su nešto topliji dani trenutno i da bi ga možda neko koristio. To povlači i troškove osvetljenja jer je kratak dan, a i pojačano obezbeđenje, koje je inače tu 365 dana u godini i vodi računa o sigurnosti sportskog kompleksa.“ kažu iz Gradske kuće.

Iz Gradske kuće dodaju da terene u „Rovčetu“ kontroliše Sportski savez  Niša i oni određuju kada će se i na koji način koristiti.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*