RASVETLJENA SMRT NIŠKOG TINEJDŽERA: Dečak (15) ubio fudbalera zbog droge

Uhapšen T. M. (15), osumnjičen da je u Nišu nasmrt izbo Ivana Lilića (18). Porukama se dogovorili da se nađu kobne večeri

Ivan Lilić;
Foto: M.P.

 

Pripadnici niške policije, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsili su u utorak petnaestogodišnjeg T. M. iz Niša zbog sumnje da je pre dva dana ubio sugrađanina Ivana Lilića (18). Dvojica momaka su se kobne večeri preko poruka na mobilnom telefonu dogovorili da se vide, a dečak je tada iskoristio priliku i ubio Ivana sa kojim, inače, ide u istu srednju školu. Motiv svirepog zločina je, nezvanično, sukob oko novca i droge.

Povređeni mladić je i pored napora lekara da mu spasu život preminuo na Klinici za grudnu hirurgiju KC u Nišu. Policija je pronašla oružje kojim je počinjeno ubistvo, a osumnjičeni je uz izveštaj o hapšenju sproveden tužiocu za maloletnike Višeg javnog tužilaštva u Nišu. Kako saznajemo od izvora iz policije, ubijeni Ivan je nedavno bio uhapšen zbog posedovanja droge. Navodno, porodica petnaestogodišnjaka tvrdi da je Lilić nekome dugovao i izvesnu sumu novca.

Dečak koji je ubio Ivana je tri godine mlađi od njega, išao je u prvi razred Ivanove, srednje Mašinske škole „ŽIŠ“ – kaže Jelena Lilić (23) sestra nastradalog tinejdžera. – Ubica sigurno nije bio sam. Dečak koji ga je ubo nožem hteo je da ga ubije, a ne da ga povredi.

Jelena kaže da je T. M. njenom bratu prvo isekao stomačnu aortu, a posle je „vrteo nož u Ivanovom stomaku“.

Na putu do bolnice moj brat je izgubio tri litre krvi. Imao je dve kliničke smrti. Lekari su bili na nogama, reanimirali su ga više puta, ušili mu aortu i creva. Ipak, oko 13.30 medicinska sestra mi je saopštila da je Ivan izdahnuo. Umro je u najvećim mukama – kroz suze govori Jelena.

U utorak je urađena obdukcija tela Ivana Lilića. U domove oca i majke nastradalog mladića u Ulici vojvode Putnika i Generala Milojka Lešjanina dolazio je u utorak veliki broj prijatelja i rođaka. Ivanov otac, građevinski radnik po struci, Ljubiša Lilić jedva govori.

Ne znam šta je mogao da bude motiv ovakvog zločina, kroz suze se pita Ljubiša.

 

Foto: M.P.

 

Kako „Novosti“ nezvanično saznaju, T. M. i ranije učestvovao u tučama. Iako su išli u istu školu i živeli u niškom naselju Bubanj, dva dečaka nisu odranije bila u sukobu, tvrde Ivanovi prijatelji.

Nikada se nije tukao, izbegavao je svađe – kaže Ivanova baka Rusimka. Nije imao neprijatelje, niko mu nije pretio. Policija je pronašla mobilni telefon mog unuka. Bio je zaključan, ali kada je policija uspela da ga aktivira otkrila je ko ga je sve zvao kobne večeri, sa kim je razgovarao. To im je pomoglo da otkriju ubicu.

Deda nastradalog mladića Petar Lilić u očajanju ljubi medalje i fotografije.

Preživeo sam tri infarkta, ali ovo ne mogu – kaže Petar Lilić. – Moj život više nema smisla. Živeo sam za to dete. Pogledajte samo koliko medalja ima.

Sahrana tragično nastradalog mladića zakazana je danas u 12.30.

 

PRITVOR DO 30 DANA

 

Sudija za prethodni postupak odredio je osumnjičenom T. M. 30 dana pritvora zbog opasnosti od uticaja na svedoke i ometanja krivičnog postupka – kaže portparol Višeg suda u Nišu Iva Popović. – Pritvor je određen i zbog izvršenja krivičnog dela za koje je zaprećena kazna zatvora duža od 10 godina. Način izvršenja krivičnog dela i težina posledica doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično suđenje.

 

2 komentara

  1. Možda je on uzimao od njega nešto pa nije dao pare pa onda svi okrivljujete njega a ustvari on je tražio samo svoje

    • Slušate li bre Vi sebe Marjane? Dečko koji ga je ubio je mladji od njega. Novac ili šta god nikada u ljudskom društvu nije bio razlog za ubistvo. T.M. je niko i ništa ili bilo koji drugi čovek, nema pravo da oduzme nekom život pa čak ni roditelj koji ga je stvorio. Nego šta nego ću da ga okrivim, bilo koga od takvih jadnih metalno nestabilnih ljudi.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*