Radnički u blokadi, Nišlije ogorčene na sud

FK Radnički Niš saopštio je da mu je račun u blokadi od 15 miliona dinara zbog presude Vrhovnog kasacionog suda u korist bivšeg predsednika Zorana Bankovića

Foto: M.Bukovac

 

Banković je tužio klub za vraćanje pozajmice. Apelacioni sud u Nišu je presudio u korist Radničkog, ali je potom, kako se navodi, ta odluka promenjena kroz vanredni pravni lek. Po novoj i izmenjenoj presudi Vrhovnog kasacionog suda od 20. oktobra, Radnički mora da isplati Bankoviću više od 9,9 miliona dinara.

Iz kluba su naveli da je reč o „pravnom nasilju“, jer je presuda doneta na osnovu „nekih fotokopija“, kao i da nijedan sud nije izvršio uvid u originalne priznanice, jer one ne postoje.

– Samo u toku 2017. godine, Radnički je dobio više presuda u svoju korist, čija vrednost ukupno iznosi oko 50 miliona dinara, tako da je klub bio na odličnom putu ka oporavku i potpunoj finansijskoj konsolidaciji. Sada klub dospeva u veliki problem, jer je račun blokiran, a ustavna žalba ne odlaže izvršenje presude. Pritom, rokovi su neodredjeni, jer Ustavni sud ima ogroman priliv žalbi. Mi ćemo pokušati da izdejstvujemo neku hitnost u odlučivanju, ali nema garancije za tako nešto, rekla je klupska advokatica Ivana Panajotović.

Predsednik Skupštine kluba Radan Ilić naveo je da je ovo slučaj do sada nezabeležen u sudskoj praksi.

– Banković je uložio vanredni pravni lek – reviziju postupka i njome Vrhovni kasacioni sud nije mogao meritorno da odlučuje. Nije traženo preinačenje presude, već njeno ukidanje, a sud je odlučio više nego što je stranka tražila, rekao je Ilić.

On je rekao da same priznanice nemaju pečat, zavodni broj, a da su potpisi primalaca nejasni.

Ilić je najavio da će Radnički podneti krivične prijave specijalnom tužiocu za organizovani kriminal u Beogradu, zahtev visokom savetu sudstva za odgovornost sudija, ustavnu žalbu, ali i da će obavestiti ministarku pravde.

 

(B92/Beta)

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*