Radnici propalih firmi iz Niša na korak od plata?

Nekoliko stotina radnika propalih društvenih firmi i učesnika rata 1999. godine protestovalo je ispred Gradske kuće u Nišu, zahtevajući isplatu zaostalih plata i ratnih dnevnica

Sa ranijih protesta, foto: M.S.

 

Predstavnik radnika Žarko Đorđević rekao je da su radnici na korak od rešenja svog višegodišnjeg problema.

– Postigli smo dogovor da nas naredne sedmice primi premijerka Srbije Ana Brnabić. Jedini naš cilj na tom sastanku je da dogovorimo početak i način isplate zaostalih zarada, kazao je Đorđević.

Predsednik Udruženja „Gvozdeni puk“ Dejan Milošević na skupu je, međutim, kazao da radnici i borci zahtevaju od premijerke da dođe u Nišu kako bi joj predočili svoje zahteve.

– Zahtevamo isplatu plata i ratnih dnevnica, isplatu socijalnog programa i doprinosa radnicima, donošenje zakona o borcima, nacionalne penzije za borce koji penziju nisu stekli na drugi način, i boračkih dodataka za one koji su stekli penziju u firmama, rekao je Milošević.

On je rekao da su se predstavnici radnika i učesnika rata dogovorili da ubuduće na pregovore u Vladu Srbije odlazi tročlana delegacija koju će činiti dva predstavnika radnika i jedan predstavnik boraca.

– Tražimo odgovore na ove zahteve u roku od sedam dana, u suprotnom radikalizovaćemo protest. Para ima koliko hoćete, samo je potrebna dobra volja i da neko dođe u Niš i vidi kako ljudi žive ovde, rekao je Milošević.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*