„Protestna žurka“ u Nišu za odbranu aerodroma

U Nišu je održana protestna žurka za odbranu aerodroma Konstantin Veliki. Dosta ljudi se okupilo u amfiteatru, a organizatori kažu da im je cilj bio, osim okupljanja što većeg broja ljudi, da motivišu građane da dođu na glavni događaj – sutrašnji protest

Foto: facebook.com/gradjanin

 

Pokretači inicijative „Ne damo niški aerodrom“ objasnili su da je žurka jedan od načina borbe da Nišu ostane nadležnost nad “Konstantinom Velikim” i u znak protesta zbog odluke gradske vlasti da Republici preda aerodrom.

Sutrašnji protest počinje u 9.00 sati, odnosno u vreme kada odbornici dolaze na sednice Skupštine Grada. Odbornici sutra ipak ne dolaze jer je prethodno zakazana sednica – otkazana, a ne zna se za koji datum je ona pomerena.

Prethodno je najavljeno i da će u Niš doći i predsednik Srbije Aleksandar Vučić da objasni Nišlijama zašto je dobro da vlasništvo nad aerodromom sa grada pređe na državu.

 

Vučić: Idem u Niš, rešavamo sve

– Idem u Niš uskoro i rešavamo tamo sve, rekao je kratko Vučić, odgovarajući na pitanje novinara o tome da neki opozicionari odlaganje sednice Skupštine grada Niša na kojoj je trebalo doneti tu odluku vide kao svoju pobedu, kaže:  Neka se raduju.

 

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*