Protest roditelja u Nišu zbog zatvorenih vrtića

Roditelji mališana koji pohađaju vrtiće „Neven” i „Crvenkapa” u Nišu i „Biser” u Niškoj Banji, njih oko 600, ponovo, kao što je to bilo sredinom septembra, protestuju zbog kašnjenja u renoviranju ovih objekata

Ilustracija

 

– Letos, pred početak radova sugerisano nam je da decu ostavljamo kod kuće jer su u drugim vrtićima velike gužve. U delu Niša gde živim sa porodicom nema nijednog vrtića u blizini i nikako nismo mogli sina i kćerku da vodimo u druge krajeve grada, rekao je za Politiku Marko Jovanović, jedan od roditelja koji traže od Predškolske ustanove „Pčelica” hitno rešenje za svoje mališane.

On je naveo da je tokom letnje sezone najpre sam tri nedelje koristio godišnji odmor i čuvao decu, a potom je njegova supruga morala da uzme i potroši ceo odmor i posle toga nisu imali nijedno drugo rešenje osim da angažuju i plate studentkinju da pazi na njih dok smo na poslu. Za sve vreme od njih se tražilo da plaćaju umanjeni mesečni iznos za vrtić, iako deca uopšte ne koriste usluge.

U PU„Pčelica” v. d. direktora Svetlana Mitić tvrdi da su radovi u vrtiću „Crvenkapa” pri samom kraju.

– Ostalo je samo da se objekat očisti i da majstori uklone višak materijala i svoj alat kako bi naše spremačice uredile prostor. Posle toga neophodno je da sanitarna inspekcija pregleda objekat i dozvoli korišćenje vrtića. Što se tiče obdaništa „Neven”, radovi su obimniji i otpočeli su kasnije i zbog toga još nisu završeni. Jedino što smo mogli jeste da zamolimo izvođače radova da ubrzaju posao i što pre osposobe objekat za korišćenje – kazala je direktorka „Pčelice”.

Slična situacija je i u Niškoj Banji gde je vrtić „Biser” koji koristi oko 200 dece dugo već zatvoren. Prostorije objekta su pre više od mesec dana posle havarije vodovodnih instalacija poplavljene i roditelji mališana iz ovog banjsko-klimatskog mesta nedaleko od Niša primorani su da svakodnevno svoju decu voze do niškog prigradskog naselja „Nikola Tesla” i tamošnjeg obdaništa.

U „Pčelici” navode da su posledice havarije mnogo veće nego što se pretpostavljalo i da mora da se sačeka da se zidovi i podovi potpuno osuše od velike vlage, pa tek posle toga da se dozvoli korišćenje objekta.

 

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*