Protest radnika MIN Lokomotiva – VIDEO

 

Radnici i rukovodstvo MIN Lokomotive protestovali su zbog informacija da Lokomotiva neće dobiti državne garancije za posao za Makedonsku železnicu.

Min Lokomotiva

Oni kažu da bi gubitak posla direktno odveo do gašenja fabrike. Lokomotiva je na spisku od 188 preduzeća određenih za stečaj.

U MIN Lokomotivi protest, nakon što su stigle nezvanične informacije da neće dobiti garancije za preuzimanje posla sa Makedonskom železnicom, vrednog pet miliona evra. Direktor Lokomotive Slavko Raičević kaže da rok ističe10. februara, ali da bi, ukoliko bi vlada pokrenula inicijativu za davanje garancija, partner iz Makedonije mogao da produži taj rok.

Radnici su šokirani prvo odlukom o stečaju, a sada i informacijom da neće dobiti garanciju države za posao sa Makedonijom.

Tražiće hitan sastanak sa premijerom Srbije i razgovor sa gradonačelnikom Niša. Najavljuju radikalizaciju protesta.

Odgovor da li postoje uslovi da MIN Lokomotiva dobije državne garancije za posao remonta makedonskih lokomotiva, nismo uspeli da dobijemo niti u ministarstvu privrede niti u Agenciji za privatizaciju.

Iz Agencije smo dobili objašnjenje zašto se Lokomotiva našla na spisku za stečaj – finansijske analize pokazuju da su ukupne obaveze tog preduzeća prema komercijalnim poveriocima i državi oko 13,6 miliona evra dok je vrednost ukupne imovine firme 4,3 miliona evra, što znači da je negativan kapital preduzeća „MIN Lokomotiva“ ukupno 9,3 miliona evra.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*