Proslavljen Dan Kopnene vojske na svečanoj akademiji u Nišu

Ceremonija svečanog uručenja odlikovanja, koje je predsednik Republike Srbije dodelio pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, povodom Dana Kopnene vojske i Dana pešadije održana je sinoć u Domu Vojske Srbije u Nišu

Odlikovano je 49 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije za izuzetne zasluge i rezultate pokazane u obavljanju dužnosti i zadataka u oblasti odbrane i bezbednosti Republike Srbije.

Tom prilikom, izaslanik predsednika Republike Srbije Nikola Selaković, u prisustvu ministra odbrane Aleksandra Vulina i načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića uručio je odlikovanja nagrađenima.

Za izuzetne zasluge i postignute rezultate u oblasti odbrane i bezbednosti Republike Srbije odlikovano je 17 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Zlatnom medaljom za zasluge i postignute rezultate u oblasti odbrane i bezbednosti Republike Srbije odlikovao je pukovnika Slađana Ristića, a još 16 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije dobilo je Srebrne medalje za zasluge i postignute rezultate u oblasti odbrane i bezbednosti Republike Srbije.

Za zasluge i izuzetne rezultate pokazane u obavljanju dužnosti i zadataka u oblasti odbrane i bezbednosti Republike Srbije predsednik Vučić je odlikovao 32 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Zlatnom medaljom za revnosnu službu odlikovani su kapetan bojnog broda Petar Bošković i potpukovnik Dejan Živković, a Srebrnu medalju za revnosnu službu dobilo je 30 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Prenoseći pozdrave i čestitke predsednika Vučića odlikovanima, izaslanik predsednika Republike Nikola Selaković je istakao da dodeljena odlikovanja oslikavaju bogatu vojničku karijeru kroz koju su prošli pripadnici Vojske Srbije službujući u garnizonima širom bivše SFRJ, SRJ i sada Republike Srbije.

Zastavnik prve klase Saša Krsmanović, pripadnik Centra za obuku Kopnene vojske iz Požarevca, dobitnik Srebrne medalje za revnosnu službu, ukazao je na veliku čast i ponos jer je među odlikovanima.

– Ponosan sam na sebe i na svoje kolege iz jedinice i na sve pripadnike Vojske zbog toga što nam je predsednik Republike ukazao ovakvu čast. Medalja će meni lično, kao i mojim kolegama u budućnosti značiti još veći podstrek za postizanje vrhunskih rezultata – poručio je zastavnik Krsmanović.

Srebrna medalja za revnosnu službu uručena je sinoć i potpukovniku Zoranu Petroviću iz Komande Kopnene Vojske.

– Veliko mi je zadovoljstvo zbog truda i rada koji nije samo moj, već svih kolega koji su oko mene i koji me okružuju, ali i podstrek za ubuduće – naglasio je potpukovnik Petrović dodajući da je to odlikovanje veliki podstrek za nastavak vojničke karijere.

 

(Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije)

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*