PRITVOR OSUMNjIČENOM ZA GAŽENjE TROJE PEŠAKA U NIŠU: Priznao da je proveo dan u kafani, pa pojurio ka gradu

Stojan Nikolov (30) vozeći pijan usmrtio troje Nišlija. Osumnjičeni priznao da je proveo dan u kafani, pa pojurio ka gradu

Knjaževačka ulica

 

Sudija za prehodni postupak Višeg suda u Nišu je, na predlog Višeg javnog tužilaštva, naredio pokretanje istrage i odredio pritvor do 30 dana Nišliji Stojanu Nikolovu (30), koji je u nedelju oko 18 sati u Knjaževačkoj ulici izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je jedna osoba poginula na licu mesta, a dve su podlegle povredama u niškom Urgentnom centru.

Pritvor je određen zbog postojanja osnovane sumnje da je, kako tužilaštvo navodi, „Nikolov učinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja na štetu smrtno nastradalih Svetislava Tonića (83), Milice (27) i Marije Petrović (24).

Nakon saslušanja, Više javno tužilaštvo u Nišu je podnelo predlog za određivanje pritvora Nikolovu zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao uticati na svedoke i da bi zbog posledica učinjenog dela mogao da izazove uznemirenje javnosti – navode u sudu.

Kako saznaju „Novosti“, osumnjičeni vozač je saslušan u niškom Kliničkom centru, ali bi on već u četvrtak, posle još jedne detaljne dijagnostike, trebalo da bude premešten u pritvorsku jedinicu Kazneno-popravnog zavoda u Nišu.

U zvaničnom saopštenju se, u interesu istrage, ne navodi šta je osumnjičeni kazao u svoju odbranu, ali se nezvanično saznaje da je policiji rekao kako je pokušao da izbegne biciklistu i da je zbog toga izgubio kontrolu nad vozilom.

Stojan Nikolov
Foto: Facebook

 

Posle analize krvi, u kojoj je pronađeno skoro dva promila alkohola, osumnjičeni je priznao da je dan proveo u kafani gde je sa poznanicima slavio odlazak prijatelja na rad u Slovačku, a potom seo za volan „opela“ i pojurio ka gradu. Kako se ovih dana moglo čuti u gradu na Nišavi, Stojan je viđen kako je toga dana velikom brzinom jurio više od dva-tri kilometra.

Nesreća se dogodila u Knjaževačkoj ulici, kada je vozač „opel astre“ pregazio biciklistu. Potom je izleteo sa kolovoza i na autobuskom stajalištu oborio dve devojke, sestre, koje su se vraćale sa porodičnog ručka. Od siline udara, one su pale na izlog obližnje prodavnice. Njih troje su zadobili smrtonosne povrede, a povređeni su i vozač i jedan njegov saputnik, koji je ubrzo pušten na kućno lečenje.

 

U PETAK SAHRANA MILICE I MARIJE

 

Tragično nastradale sestre Milica i Marija Petrović biće sahranjene u petak u 13.30 na Novom groblju u Nišu. Svetislav Tonić, treća žrtva nesreće, sahranjen je u sredu u Donjoj Vrežini.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*