Preminuo pomoćnik gradonačelnika Niša

Komemoracija povodom smrti prof. dr Gorana S. Đorđevića održaće se na Elektronskom fakultetu u Nišu u četvrtak , 7.juna 2018. godine u 12 časova

Danas je u Nišu u 55–oj godini, posle duge i teške bolesti, preminuo prof. dr Goran S. Đorđević, redovni profesor Elektronskog fakulteta u Nišu i pomoćnik gradonačelnika Niša za oblast naprednih tehnologija.

Elektronski fakultet upisao je 1983. godine, a završio 1988. godine, kao najbolji i prvodiplomirani student u generaciji i nosilac Srebrne značke Univerziteta u Nišu. Magistrirao je 1992. godine, a doktorirao 1995. godine na Elektronskom fakultetu u Nišu u oblasti Robotike. Od 1988. godine radio je na Elektronskom fakultetu u Nišu, gde je izabran u zvanje redovnog profesora 2006. godine.

Osnovao je i rukovodio Laboratorijom za robotiku i automatizaciju, jednom od vodećih laboratorija u ovoj oblasti u regionu. Tokom svoje bogate akademske karijere držao je nastavu iz brojnih predmeta u oblasti robotike, mehatronike i automatskog upravljanja na svim nivoima studija, a obavljao je i dužnost šefa katedre za Automatiku na Elektronskom fakultetu. Kao gostujući profesor držao je nastavu i na Elektrotehničkom fakultetu u Istočnom Sarajevu. Kao autor objavio je dva udžbenika i više od 100 naučnih radova.

Tokom radnog veka svoja stručna usavršavanja imao je na eminentnijim institutima i univerzitetima u inostranstvu, Johns Hopkins School of Biomedical Engineering u SAD – 3 godine, i Fraunhofer IPK Berlin u Nemačkoj – 2 godine. Tokom svoje karijere ostvario je uspešnu saradnju sa brojnim partnerima, kako u akademskoj zajednici tako i u industriji, u zemlji i inostranstvu: Nemačka, Švajcarske i SAD. Inicirao je i realizovao kao rukovodilac više od deset projekata u okviru međunarodne saradnje, kao i veći broj nacionalnih projekata.

Komemoracija povodom smrti prof. dr Gorana S. Đorđevića održaće se na Elektronskom fakultetu u Nišu u četvrtak, 7.juna 2018. godine u 12 časova u amfiteatru A1.

Profesor Goran S. Đorđević biće sahranjen u petak, 8.juna 2018. godine u 14 časova na Novom groblju u Nišu.

 

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*