Preminuo doajen novinarstva Đorđe Radošević

Đorđe Radošević, doajen televizijskog novinarstva i prvi urednik Dopisništva RTS-a u Nišu preminuo je u 82. godini života. Opelo će biti održano u prisustvu porodice i prijatelja na Novom groblju u Nišu u petak 12. oktobra u 13 časova

Đorđe Radošević

 

Đorđe je prve svoje priloge i reportaže objavio, već u eksperimentalnom programu Televizije Srbije 1962., i danas se pamti serija njegovih priloga o odronu na Visočici kraj sela Zavoj na Staroj planini i akumuliranju današnjeg Zavojskog jezera.

Njegove reportaže, kojima je bio sklon, iz Norveške, Poljske, Čehoslovačke i Austrije, spadaju u red boljih osvarenja RTS-a. Pored revnosnog i redovnog izveštavanja iz Niša i regiona, ali i iz drugih krajeva Srbije i Jugoslavije, snimao je i tematske priloge, koje je odlikovao ozbiljan i nadahnut pristup, ali i smisao za problematizovanje brojnih pitanja svakodnevnog života.

Bronzanu povelju na somborskom Interferu dobio je 1998. za reportažu „Na putu kući“, a 2001. srebrnu medalju za reportažu „Gostuša“. Iza sebe je ostavio suprugu Danku i sina Đorđa.

 

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*