Posle „Viz era“ i „Rajaner“ ukida liniju iz Niša

Irska lou kost kompanja „Rajaner“ će od 31. marta sledeće godine prestati da leti na relaciji Niš – Dizeldorf, što će biti ukidanje druge avio linije sa aerodroma „Konstantin Veliki“, za koje inače izvori bliski aerodromu tvrde da su profitabilne, nakon što ga je u avgustu ove godine besplatno preuzela država, saznaje Danas

Foto: facebook.com/nisairport

 

Nakon komercijalnog i operativnog ispitivanja i analize, linija između Niša i Dizeldorfa Vece je otkazana za letnju sezonu 2019. godine i neće funkcionisati nakon 31. marta te godine. Korisnici usluga niškog aerodroma mogu koristiti druge letove naše kompanije do Berlina, Bratislave, Milana , Bergama i Stokholma – saopšteno je  u menadžmentu „Rajanera“ za prodaju i marketing u Evropi.

Ova avio-kompanija je od kraja prošle sedmice u svom rasporedu letenja navela da će prodavati karte za liniju Niš – Dizeldorf već do 28. marta sledeće godine, a nakon toga ostavila praznu agendu. Na aerodromu „Konstantin Veliki“ početkom ove sedmice nisu odgovorili na pitanja Danasa da li to znači da će irski loukoster posle tog datuma ukinuti ovu liniju, i koji su eventualni razlozi za to, navodeći da je „prava adresa“ za odgovore „Rajaner“.

Našim putnicima na relaciji Dizeldorf – Niš – Dizeldorf je za sada pružena mogućnost kupovine avio karata zaključno sa zimskim redom letenja. Očekujemo produžetak takve mogućnosti i u letnjim mesecima – rekla je tada za naš list portparolka niškog aerodroma Ivanka Stanisavljević.

Prema našim izvorima bliskim aerodromu, popunjenost „Rajanerovih“ aviona na liniji do Dizeldorfa je „odlična“. Uprkos tome, ova kompanija je od 4. novembra ove godine tu liniju već redukovala, tako da se sada na ovoj relaciji leti jednom, a ne dva puta sedmično, kao do tog datuma. Odluku o redukciji obrazložila je štrajkovima zaposlenih, većim troškovima usled otkazanih letova i poskupljenjem nafte.

Najava potpunog ukidanja rute do ovog nemačkog grada je druga najava o ukidanju linija postojećih kompanija sa niškog aerodroma od kada je država nad njim preuzela vlasništvo i upravljanje. Krajem septembra mađarski loukoster „Viz er“ saopštio je da od januara 2019. godine ukida letove do Malmea u Švedskoj.

 

 

 

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*