POSLE 256.000 KORAKA: Bogdan i Tamara konačno stigli u Niš!

Posle osam dana i 250 prepešačenih kilometara od Beograda do Niša, Tamara Klarić i Bogdan Stevanović stigli su večeras na cilj

Bogdan i Tamara stigli u Niš, foto: printscreen Rts

 

Time su završili humanitarnu misiju, motivišući ljude da slanjem SMS poruka pomognu izgradnju dečjeg hematoonkološkog odeljenja niškog Kliničkog centra, u kome se leče najmlađi pacijenti sa juga zemlje, oboleli od raka.

Nešto više od 256.000 koraka napravili su Tamara i Bogdan u svojoj humanoj misiji sa željom da pomognu najmlađima koji se u Nišu leče od najtežih bolesti. Za osam dana, SMS porukama i direktnom donacijom, prikupili su gotovo milion i po dinara.

– Radili smo ovo i zato da bismo probudili u svima nama nešto lepo i pozitivno i mislim da treba da pričamo mnogo o ovome, kaže Tamara Klarić.

– Svi smo previše uzbuđeni, ali ovo što sada doživljavamo od svih ljudi koji su nas dočekali i od vas medija, nismo očekivali, zadovoljan je Bogdan Stevanović.

Od Beograda do Niša prošli su kroz 40 naseljenih mesta. U Aleksincu im se, iako u invalidskim kolicima, do cilja pridružila Banjalučanka Biljana Nedić.

U Nacionalnom udruženje roditelja dece obolele od raka kažu da im za završetak radova na novom odeljenju u Nišu nedostaje još šest miliona dinara.

– Nadamo se da ćemo do Nove godine prikupiti taj preostali novac i da ćemo, po planu, u februaru 2018. godine bolnicu i otvoriti, kaže Joland Korora, predsednica NURDOR-a.

Pomoćnik direktora Kliničkog centra za hirurška pitanja Goran Stanojević ističe da će to značiti poboljšanje uslova lečenja najmlađih pacijenata koji boluju od teške i opake bolesti, pre svega uslova rada. Reč je, dodaje, o posebnom odeljenju koje taj klinički centar nije imao.

Načelnica Odeljenja za hematologiju i onkologiju Kliničkog centra u Nišu Gordana Kostić navodi da trenutno imaju 20 pacijenata i ako dođe još neki pacijent onda imaju problem sa smeštajem.

– Za njihovo lečenje koje traje dugo potreni su specifični, najbolji uslovi na nivou evropskog standarda, kaže Kostićeva.

Slanjem SMS-a na 1150 pomažete izgradnju 750 kvadrata bolnice u Nišu, za koju je Ministarstvo zdravlja izvojilo 15 miliona dinara.

 

(RTS)

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*