Poskupljuje taksi prevoz u Nišu

Veće grada Niša usvojilo je na poslednjoj sednici novi cenovnik taksi prevoza, sa nešto višim cenama prevoza po kilometru i višom polaznom cenom

Ilustracija

 

Po odluci Veća, najniža cena vožnje po kilometru u prvoj tarifi i dalje će biti 40 dinara, dok će u drugoj umesto dosadašnjih 45 biti 50 dinara, a u trećoj će umesto dosadašnjih 60 iznositi 65 dinara.

Start u tarifi jedan se menja sa 80 na 100 dinara, dok se cena čekanja povećava od 200 na 250 dinara po satu.

Hranislav Đorđević iz gradskog Sekretarijata za komunalnu delatnosti, energetiku i saobraćaj podsetio je da se tarifa jedan primenjuje radnim danom i subotom od šest do 22 sata, tarifa dva se primenjuje od 22 do šest ujutru, a tarifa tri se primenjuje van grada.

Đorđević je rekao da je cena taksi usluga povećana zbog povećanja cene goriva i povećanja minimalne cene rada.

– Na osnovu ovih parametara, mi smo bili u obavezi da omogućimo prevoznicima da adekvatno obavljaju svoj posao. Čak i nakon poskupljenja, Niš će biti jedan od dva grada u Srbiji s najjeftinijim taksi prevozom, rekao je Đorđević.

On je kazao da se odlukom Gradskog veća broj taksi stajališta u Nišu povećava sa 26 na 27, dok se broj mesta za stajanje taksi vozila povećava od 146 na 171.

Đorđević je rekao da je za grad Niš optimalan broj taksi vozila 765, ali se broj vozila kreće od 688 do maksimalnih 850.

 

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*