Poletele za Nicu, sletele u Niš: Italijanke kupile pogrešnu kartu, ali kada su videle grad, odlučile su da ostanu

Dve Italijanke koje su planirale da minuli vikend provedu na Azurnoj obali neprijatno su se iznenadile kada su još iz vazduha shvatile da Anđeoskog zaliva nema ni na vidiku, te da će umesto u Nicu, sleteti u Niš

Foto: M.Bukovac

 

Promena turističke destinacije desila se zbog pravopisne greške prilikom kupovine karata preko interneta, zbog čega je i ranije Niš imao neočekivane goste.

Ivanka Stanisavljević, saradnik za odnose sa javnošću na aerodromu „Konstantin Veliki“ saopštila je da je do zabune došlo na letu „Rajan Era“.

– Redovnom linijom sa aerodroma „Bergamo“ u Milanu u nišku vazdušnu luku doputovale su dve starije gospođe, koje su pogrešile destinaciju. Objašnjeno im je da su greškom kupile kartu za let do Niša umesto do Nice. Bile su malo zbunjene, ali prema mojim saznanjima, odlučile su da vikend provedu u Nišu – kazala je Stanisavljević za Kurir.

Iako su propustile priliku za špacir po Engleskom šetalištu, viđenje palate grofa Negreskua i uživanje u plavetnilu Azurne obale, Italijanke su imale mogućnost da i u Nišu vide mnogo toga. Monumentalna Tvrđava izgrađena u vreme Turaka, prepoznatljivo je obeležje grada na Nišavi, Obrenovićeva ulica ima svoju draž iako je ne krase palme, A Trg Kralja Milana jeste skromniji u odnosu na francuski Trg Masena, ali i on ima svoju lepotu.

 

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*