Pokosio mladića kod Aleksinca ispred kuće, nije stao da vidi da li je živ! Očeve sumnje su brutalne

Mladić je hitno operisan i nalazi se u teškom stanju, u indukovanoj komi

Foto: M. Bukovac

 

Lekari Kliničkog centra u Nišu bore se za život Vladimira M. (17) iz Bobovišta kod Aleksinca koji je teško povređen 1. oktobra oko 6.15 časova, kada ga je u ovom aleksinačkom selu kamionetom marke „isuzu D maks“ pokosio Dejan K. (43) iz Aleksinca koji je potom pobegao!

Mladić je hitno operisan i nalazi se u teškom stanju, u indukovanoj komi na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju u KC u Nišu, dok je vozaču, koji se posle nekoliko časova istog dana sam predao policiji, određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti priveden tužiocu.

Otac mladića Miroslav, kaže da je njegov sin tog jutra pošao u školu i da se do mesta gde staje autobus pored njihove kuće kretao na propisan način, levom stranom, zemljanim putem pored kolovoza.

Izašao je u 6.10 časova da uhvati autobus, kada je ubrzo dotrčao jedan rođak i rekao da su ga udarila kola. Našao sam kraj puta kako bez svesti leži u travi. Vozilo ga je odbacilo tri, četiri metra od asfalta… Prišao sam i uzeo ga u naručje, glava mu je bila sva u krvi… Hitna pomoć je brzo prilično došla, kratko su mu pružili pomoć u Aleksincu a potom je prebačen u Niš. Nije dolazio svesti, od tada i ja ne znam za sebe jer samo njega imam i on samo mene – kaže očajni otac.

On se o sinu brine sam od njegove četvrte godine, kada mu je iznenada u 40. godini života preminula majka Danka – piše „Blic“.

Ja sam njemu sve i on je meni sve. Prvo mi je umrla žena 2006.godine, pa majka sledeće godine pa otac 2008.godine. Tri groba, za manje od tri godine. Sam sam ga podizao. On ide u tehničku školu u Aleksincu, gde uči za automehaničara. Prošlu godinu je završio kao odličan đak, a ipak nađe vremena da mi pomogne oko poljoprivrede. On je jako lepo vapitan mladić, ja sam ga vaspitao po starinski. Garantujem da nije išao kolovozom, već uvek po propisima, pored puta levom stranom jer ima dovoljno prostora. Jao, što mene Bog ne uzme a njega da vrati, samo da bude on dobro – priča Miroslav suznih očiju.

Od kada je Vladimir povređen, svakog dana je u Kliničkom centru u Nišu, gde iščekuje vesti o sinovljevom zdravstvenom stanju.

Tu sam ceo dan, svaki dan od ponedeljka. Operacija je trajala sat i po, a pripreme četiri i po sata. Lekari kažu da je stanje kao malo bolje, ali da je i dalje teško. Ima reflekse, zenice reaguju na svetlo, znači mozak radi. Na levoj ima veliki hematom, ali kažu da nije strašan, ali desna strana glave je dosta povređena. Lekari kažu da su šanse 50:50 da preživi. Samo da preživi, ništa mi drugo ne treba – kaže Miroslav.

Lekari Kliničkog centra u Nišu bore se za život mladića; Foto: T.Todorović

 

On veli da mu je sumnjivo to što je vozač pobegao pa se naknadno javio sam policiji.

Pitanje je da li je on vozio, ili možda štiti nekoga. Zašto se nije odmah prijavio u policiju i pozvao sanitet. Nije hteo da stane, a posle je sam došao. Možda je bio pijan, pa je došao kada se otreznio. Da je ostao na licu mesta, ne bih sumnjao ništa. Nadam se da će policija da utvrdi gde je bio posle udesa i s kim je bio u kontaktu. Pozivam i sve ljude koji su nešto videli ako su prolazili kolima u tom trenutku da se jave – apeluje očajni otac.

Komšija Bratislav Mirković kaže da je povređenog Vladimira kako leži bez svesti u travi, na svega 50 metara od kuće, prvi video jedan komšija koji je pošao na posao u Aleksinac.

On je prvi naišao i odmah pozvao Miroslava. Strašno je to što se vozač nije zaustavio. Pa kuče kad udari neko, stane da vidi kako je. Ovim se putam inače vozi velikim brzinama. Idu vozila iz Kruševca i Trstenika ka Aleksincu, dosta je prometan put – kaže Mirković.

 

Životno ugrožen

 

U Kliničkom centru u Nišu kažu da je stanje mladića teško, da je trenutno stabilan, ali da je i dalje životno ugrožen.

U pitanju je teška politrauma. Pacijent je zadobio tešku kontuziju mozga i pluća, kao i obostrani epiduralni hematom na mozgu. Stavljen je u veštačku komu kako bi se sprečilo dalje oštećenje mozga. Hemodinamski je trenutno stabilan, ali je životno ugrožen, kaže za „Blic“ direktor Klinike za anesteziju prof. dr Radmilo Janković.

 

Vozača terete za udes i nepružanje pomoći povređenom

 

Vozač kamioneta Dejan K. se sumnjiči da je počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja jer je desnom bočnom stranom vozila udario Miletića zbog nedržanja bezbednog rastojanja od pešaka. Na teret mu se stavlja i krivično delo neukazivanja pomoći povređenom posle saobraćajne nesreće, budući da je pobegao sa lica mesta. Po isteku zadržavanja od 48 časova u policiji, biće priveden policiji.

Jedan komentar

  1. Samo da prezivi. Podrska ocu, nadam se da ce decko biti dobro. A vozacu najstroza kazna! To nije covek!!!

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*