Pohvale Nišu za napore u ostvarivanju prava manjina

Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Srbije Suzana Paunović zahvalila se gradonačelniku Niša Darku Bulatoviću na naporima koje taj grada čini na efikasnijem ostvarivanju ljudskih i manjinskih prava građana Niša

Foto: M.Bukovac

 

Suzana Paunović je u Nišu otvorila obuke posvećene jačanju kapaciteta lokalnih zajednica u sprovođenju Akcionog plana za ostvarivanje prava nacionalnih manjina u Srbiji, ističući da je neophodno da se lokalne samouprave aktivno uključe u sprovođenje i izveštavanje o ostvarivanju prava nacionalnih manjina koje žive na njihovoj teritoriji.

Istakla je da, u cilju što kvalitetnijeg izveštavanja o realizovanim aktivnostima, Kancelarija kontinuirano radi na podršci svim osobama koje učestvuju u procesu izveštavanja radi podizanja kvaliteta njihovog rada i međusobne saradnje.

Ona je podsetila da od prvog kvartala 2017. godine u procesu izveštavanja o Akcionom planu za manjine učestvuje 76 opština i gradova, kao i da je poziv za izveštavanje dostavljen i na adrese 53 lokalna saveta za međunacionalne odnose, navedeno je u saopštenju.

Javnosti su predstavljena četiri izveštaja o sprovođenju AP za manjine, a prvi izveštaj preveden je i na 11 jezika nacionalnih manjina, koji su pored srpskog jezika u službenoj upotrebi – albanski, bosanski, bugarski, mađarski, makedonski, rumunski, rusinski, slovački, hrvatski, crnogorski i češki jezik, navela je Paunović.

 

(RTS)

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*