PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV NIŠLIJE: Matorac hteo da siluje dete (13)!

Više tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv Dušana T. (50) iz Niša zbog sumnje da je pokušao da obljubi dečaka starog 13 godina

Ilustracija: MUP Srbije

 

Šokantni slučaj dogodio se 30. maja 2015. u blizini niškog naselja Brzi brod, a tužilaštvo stavlja na teret okrivljenom Dušanu T. da je sa umišljajem započeo izvršenje krivičnog dela sa maloletnikom, za koga je znao da nema ni navršenih 14 godina.

Očigledno je iskoristio poznanstvo sa dečakom, pa su krenuli da se prošetaju ovim niškim naseljem. Dušan T. je ponudio dečaku da budu intimni. On mu se obratio rečima: “Ajde, ako hoćeš ovo-ono”. Maloletnik je pristao, kako stoji u optužnici, znajući da se radi o seksualnom odnosu. Tražeći prigodno mesto, skrenuli su sa glavnog puta na puteljak kraj njiva, gde su iza jednog žbuna okrivljeni Dušan T. i maloletnik skinuli svoju odeću – prvo pantalone, a onda i donji veš. Nakon toga je pedofil stao iza maloletnika, koji mu je bio okrenut leđima u polusavijenom položaju, a potom pokušao da svojim polnim organom prodre u analni otvor dečaka. Ali, delo nije dovršio jer je naišao dečakov rođeni brat, koji je verovatno pošao da ga traži.

Po optužnici Višeg suda u Nišu, Dušan T. je optužen da je počinio krivično delo obljube nad detetom u pokušaju iz člana 180 stav 1 u vezi sa članom 30 Krivičnog zakonika, za koje je zaprećena kazna od pet do 12 godina zatvora.

Okrivljeni pedofill je, inače, već iza rešetaka jer se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne u Okružnom zatvoru u Leskovcu zbog krađa, tako da će u Viši sud u Nišu na početak glavnog pretresa biti priveden iz te kaznionice. On će kaznu zatvora u Leskovcu izdržavati do oktobra ove godine.

Inače, u pitanju je otac troje maloletne dece, što slučaj čini još šokantnijim – saznaje „ALO“.
Tužilaštvo je zatražilo da se Tanasković oglasi krivim na glavnom pretresu, osudi po zakonu i obaveže na plaćanje troškova.

 

5 komentara

  1. Ovo je za dozivotnu robiju. Jezivo!

  2. Cudoviste….

  3. A ovaj mali prihvatio, lepo mu bilo :)

  4. Maloletno lice nema svoju volju, dakle ne moze ni da prihvati ni da odbije… a što se motiva „prostanka “ tice verovatno je novcana naknada. Blago Vama kad tako razmisljate… nadam se da nemate decu i da imate novac.

  5. Zabrinuti roditelj

    Kao u Dusanovo veme. Sa kojom si rukom ukrao, tu ruku ti odseku. Odma!!!

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*