PO NALOGU JUGOISTOKA Izvršitelji mu uteruju dug koji nije njegov!

 

Jovanu Milenkoviću iz leskovačkog sela Draškovac sudski izvršioci prete zaplenom imovine, zbog duga za struju od 9.000 dinara koji nije napravio.

U "Jugoistoku" imali samo njegovo ime i prezime i adresu

U „Jugoistoku“ imali samo njegovo ime i prezime i adresu

 

Milenkoviću prete plenidbom zbog neplaćenih računa u vikendici na Gabrovačkom putu u Nišu, iako ta kuća nije njegova, već nekoga ko se zove isto kao on.

Milenković može da izbegne plaćanje duga samo ukoliko na sudu dokaže da kuća nije njegova, što bi ga koštalo više od samog duga.

Milenković tvrdi da u Nišu nema ništa od imovine.

– Nemam ni kolibu, a kamoli kuću, o čemu posedujem potvrdu iz Službe za katastar nepokretnosti. Šokirao sam se kada sam dobio zaključak o izvršenju zbog duga za struju, kaže Milenković za „Informer“ dodajući da je dug od 9.000 za njega ogroman budući da živi od invalidske penzije koja iznosi 12.500 dinara.

– Podneo sam prigovor na odluku o sprovođenju prinudnog izvrđenja, ali su mi rekli da moram da u parničnom postupku dokazujem da ja nisam taj Jovan Milenković! Odakle meni novac da platim advokata? A ukoliko se ne pojavim na sudu, moraću da platim tuđi dug, kaže Milenković koji je već dosta novca potrošio kako bi dokazao da on nije taj Jovan Milenković koji je napravio dug za struju.

Niški distributer struje PD „Jugoistok“ priznaje da oni ne znaju tačno ko je dužnik Jovan Milenković.

– U našoj dokumentaciji smo imali samo njegovo ime i prezime i adresu. Nemamo matični broj niti bilo kakve druge podatke. Zato smo naplatu duga poverili prinudnom izvršitelju, rekli su u „Jugoistoku“.

Sa druge strane izvršitelji kažu da Milenković uvek na sudu može da dokaže da je greškom proglašen za dužnika i da u parnici ospori postupak izvršenja.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*