Palilulci sa baterijskim lampama u džepu (VIDEO)

 

Građani koji žive u oj ulici i oko Palilulske rampe žale se da često nemaju uličnu rasvetu i to po nekoliko sati pa i celu noć a i struja im u stanovima prethodnih dana, kažu, na kratko, često nestaje.

Foto: NTV

Foto: NTV

 

Dobili smo i fotografije na kojima se vidi kako je to sinoć izgledalo. Ove fotografije su uslikane na jednoj od najpometnijih raskrsnica u gradu, u delu od Palilulske rampe do Svetinikolske crkve.

Sugrađanka koja ih je poslala kaže da je većina večeri i noći u ovom delu šireg centra Niša sablasna kao u „gradu duhova“.
Naime, ulična rasveta vrlo često ne radi po više sati a nekad i tokom cele noći, što je, kaže, opasnost za decu koja se po mraku vraćaju iz škole ili iz grada.

Kontaktirali smo Opštinu Palilula gde kažu da su i oni od nadležnih preduzeća tražili da se problem reši ali da za sada nema promena.

U JKP Gorica koje i samo grca u tami, ali finansijskoj, a čiji su radnici često u štrajku, poručuju da čekaju prijavu građana, dok u Jugoistoku napominju da samo izvršavaju poslove po nalogu javno-komunalnih preduzeća.

I dok se svi oni povežu, ukoliko idete u šetnju, povedite psa sa sobom, radi eventualne zaštite, ali se klonite komunalnih policajaca da biste izbegli kaznu za eventualnu nepropisnu šetnju, a takođe morate biti obazrivi zbog mogućih napada čopora pasa lutalica kojih na teritoriji čitave Palilule ima. Baterijska lampa neka vam uvek bude u džepu. I to ne samo u ovom delu grada.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*