OVO JE NAJNOVIJI TREND MEĐU OSNOVCIMA: Pomama za „spinerima“

Cene igračaka različite, od 300 do 3.000 dinara po komadu. Ni odrasli nisu ostali imuni

„Spiner“ ; Foto: niskevesti.info

 

Najnoviji trend među osnovcima, igračka „spiner“, koja se pojavila na domaćem tržištu pre dvadesetak dana, već je izazvala pravu pomamu u gotovo svim osnovnim školama. Igračka je za kratko vreme privukla veliku pažnju, kako dece, tako i odraslih.

Pritiskom na dva dugmeta „spiner“ počinje da se vrti između prstiju, a đaci se takmiče ko će duže i zanimljivije vrteti.

Sin mi se pohvalio kako je dobio peticu, a kao nagradu tražio je da mu kupim „spiner“, igračku za koju sam prvi put čula – ističe Maja Pavlović. – U prodavnici nisam znala kako da objasnim šta hoću da kupim, ali prodavci su mi odmah objasnili o čemu se radi.

„Spiner“, kako piše u oglasima proizvođača, može pomoći deci sa manjkom koncentracije ali i hiperaktivnoj deci, a, kako se navodi u ponudi, može da probudi i kreativni gen. Ova popularna igračka zastupljena je i kod odraslih, pa se sve češće na stajalištima gradskog prevoza, ali i u samim vozilima mogu videti putnici koji prekraćuju vreme vrteći spiner.

Na sajtu jednog od prodavača ističu da je igračka odlična za ublažavanje stresa, kao i da je pogodna za kancelarije, duge sastanke i konferencijske pozive.

 

DIMENZIJE

 

Raste popularnost „Spinera“ ; Foto: niskevesti.info

 

Spineri su detelinastog oblika, a mogu biti metalni ili plastični. Različitih su dimenzija i imaju po dva, tri ili pet krakova, pojedini modeli imaju mogućnost da svetle u mraku. Cene se razlikuju, pa se kod Kineza mogu pazariti za od 300 do 500 dinara po komadu, a skuplje verzije na pojedinim veb-sajtovima dostižu i cenu od 3.000 dinara.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*