OSVOJIO GLAVNI GRAD: Nišlija Aca Krstić pobedio na Beogradskom maratonu

Na minulog vikenda održanom Beogradskom maratonu nastavnik matematike u Osnovnoj školi „Dušan Radović“ u Nišu Aca Jovan Krstić pobedio je u konkurenciji takmičara od 50 do 54 godine, i jedini je Nišlija koji se popeo na pobedničko postolje na tom takmičenju

Krstiću je to bila 145 trka od kada je 2006. godine počeo da trči; Foto: NiškeVesti.rs

 

On je do pobede u svojoj kategoriji stigao stigao sa vremenom 1 sat 34 minuta 30 sekundi, a u ukupnom plasmanu, u konkurenciji 762 takmičara bio je 38.

Krstiću je to bila 145 trka od kada je 2006. godine počeo da trči, a samo ove godine istrčao je četiri polumaratona i isto toliko maratona.

Osim što je poznat kao matematičar i maratonac Aca Jovan Krstić poznat je u Nišu i po tome što je jede isključivo sveže voće, povrće i zrnevlje, a pije samo vodu.

„Izbacio sam iz ishrane 2000-te godine hleb i kuvana jela, a potom vremenom slatkiše, jaja, meso, mleko i mlečne proizvode. Od 2010. godine jedem isključivo presnu hranu. Za doručak recimo pojedem bananu i narandžu, a za užinu jabuk i sirovi kikiriki“, izjavio je Krstić.

Krstić je rekao da je odluku da bitno promeni način ishrane doneo zbog odredjenih zdravstvenih tegoba, nakon što se uverio koliko su za ljude štetne četiri „bele smrti“- so, šećer, brašno i mast.

Predstojećeg vikenda trči dva polumaratona, jedan u Beogradu, a jedan u Kragujevcu; NiškeVesti.rs

 

„Veoma mi prija ishrana presna ishrana i odlično se osećam. Svakog dana pretrčim najmanje osam kilometara i mogao bih da trčim polumaraton svakoga dana, to mi ne predstavlja nikakav poseban fizički napor. Bez ikavkog zamaranja otrčim do Crvene reke i vratim se, ili napravim krug do Kameničkog visa,Cerja, Rujnika i Leskovika“, rekao je Krstić.

On je izjavio da će već predstojećeg vikenda trčati dva polumaratona, jedan u Beogradu, a jedan u Kragujevcu.

„Kasno sam počeo da trčim, imao sam 43 godine, a želja mi je da trčim maratone i polumaratone i sa 80 godina, što nije ništa čudno, jer ima ljudi koji trče na duge staze i sa 90 godina. Trčim iz zadovoljstva, ne da bih po svaku cenu postigao dobar rezultat“, istakao je Krstić.

Osim što je uspešan kao trkač, Krstić je uspešan i kao gitarista, nastavnik matematike i šahovski trener, tako da gotovo nema takmičenja sa kojeg se njegovi učenici ne vraćaju sa medaljama.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*