OSNOVNI SUD: Ne postoji “3.000 zaturenih predmeta” protiv korisnika grejanja

 

Osnovni sud u Nišu negirao je danas izjavu direktora JKP „Gradska toplana“ Slobodana Maksimovića da je u sudu „zatureno“ 3.000 tužbi protiv korisnika daljinskog grejanja zbog neplaćenih računa

toplana

Maksimović je juče izjavio da je „Gradska toplana“ zatražila podršku gradske vlasti u vezi s tužbama koje su posredstvom lokalnog preduzeća „Objedinjena naplata“ pokrenute protiv građana Niša zbog neplaćenih računa za grejanje.

„Oko 3.000 predmeta se nekako izgubilo u sudu, ali još ne znamo kako. Oni se sada tamo bore da ih nađu“, rekao je Maksimović pošto je Gradsko veće prihvatilo izveštaj o radu tog preduzeća.

U Osnovnom sudu u Nišu, međutim, ističu da ne postoji „3.000 zaturenih predmeta“ i da se u svim predmetima koji se vode pred tim sudom postupa redovno i u skladu sa Zakonom.

„Ukoliko Toplana smatra da takvi predmeti postoje, u svakom trenutku se može obratiti sudu sa tačnim brojem predmeta, kako bismo proverili i blagovremeno ih obavestili o stanju u spisima predmeta“, saopštio je Osnovni sud u Nišu.

Sudu podseća da „Gradska toplana“ od 2013. godine prinudnu naplatu potraživanja obavlja preko privatnih izvršitelja.

Po evidenciji JKP „Objedinjena naplata“, u Izvršnom odeljenju Osnovnog suda u Nišu je 23.000 tužbi zbog dugova za komunalne usluge, a većina zbog neplaćanja grejanja.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*