OSLOBOĐENA KRIVICE: Spasavajući jedno, majka izgubila oba deteta

 

Pošli smo u šetnju, došli do reke kada je Maša bacila kamenčić u vodu. Zanela se i upala, skočila sam za njom da je spasem dok mi je Martin bio u rukama pa je voda i njega odnela. Ne osećam se krivom za ono što im se desilo jer sam pokušala da ih spasim – kaže Biljana Milenković

Biljana Milenković

Biljana Milenković

 

Osnovni sud u Aleksincu danas je oglasio krivom za teško delo protiv opšte sigurnosti Biljanu Milenković (29), čije se dvoje dece 24. aprila prošle godine utopilo u reci Turiji u aleksinačkom selu Bankovac.

Međutim, nesavesna majka neće snositi odgovornost za nebrigu o deci. Sud je, pozivajući se na odredbu Krivičnog zakonika koja predviđa da optuženi može da ne bude kažnjen ukoliko ga posledice dela pogađaju tako teško da kazna nema svrhu, Biljanu oslobodio.

Ona je na današnjem saslušanju ponovila da je učinila sve da spasi trogodišnju Mašu i jedanaestomesečnog Martina, piše Telegraf.

Sahrana stradale dece

Sahrana stradale dece

 

– Da sam znala šta će se desiti ne bih ih ni izvela iz kuće. Pošli smo u šetnju, došli do reke kada je Maša bacila kamenčić u vodu. Zanela se i upala, skočila sam za njom da je spasem dok mi je Martin bio u rukama pa je voda i njega odnela. Deca su dušu ispustila pred mojim očima, to mi je najteža kazna. Ne osećam se krivom za ono što im se desilo jer sam pokušala da ih spasim – kazala je majka stradalih mališana.

Njen branilac je zatražio da Biljana bude oslobođena krivice ističući da je u pitanju nesrećan slučaj. Tužilaštvo je u optužnom predlogu za Biljanu tražilo godinu dana zatvora, ali je tokom današnjeg glavnog pretresa zatraženo samo da bude oglašena krivom a da sud odluči o kazni.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*