Opozicija u Nišu: Unutarpartijski obračuni uzrok paljenja automobila gradskih funkcionera

Gradski odbori opozicionih Demokratske i Narodne stranke u Nišu ocenili su da nedavni slučajevi paljenja automobila funkcionera gradske vlasti imaju veze sa unutarstranačkim razmiricama u vladajućoj stranci

Foto: screenshot facebook

DS je u saopštenju pozvao SNS da „hitno preduzme aktivnosti u cilju smanjenja političke tenzije“ a predsednika Skupštine grada da hitno sazove sednicu gradskog parlamenta na kojoj bi se raspravljalo o načinima sprečavanja ugrožavanja bezbednosti ljudi i imovine u Nišu, kao i o odgovornosti za nastalo stanje.

Narodna stranka ocenila je u saopštenju da je „jasno da se brutalan unutarstranački obračun u redovima vladajuće stranke zbog nedavno okončanih izbora za direktore gradskih komunalnih preduzeća prelio na niške ulice“.

Automobil „škoda fabia“ zamenika gradonačelnika Niša Miloša Banđura u potpunosti je izgoreo u noći između srede i četvrtka dok je „mercedes“ nedavno izabranog direktora „Tržnice“ Gorana Đorđevića izgoreo u noći između subote i nedelje.

Đorđević je za agenciju Beta rekao da su tokom policijske istage pronađeni tragovi benzina i da je automobil zapaljen.

U Policijskoj upravi u Nišu rečeno je da je rad na terenu u toku i da se istraga vodi u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom.

 

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*