Odron blokirao saobraćaj na autoputu kod Niša

U noći između subote i nedelje, oko dva sata iza ponoći, iznenada je proradilo klizište na brdu kod sela Orljane u opštini Doljevac sa kojeg je nekoliko desetina tona zemlje i kamenja sručilo najpre na desnu kolovoznu traku auto-puta Beograd – Niš – srpsko-makedonska granica, a posle nekoliko sati prekrilo i ceo auto-put

Ilustracija, foto pixabay

 

Saobraćaj je odmah prekinut i motorna vozila zaustavljaju se kod petlje „Niš-jug“ iz pravca Beograda, odnosno pred naplatnom rampom „Doljevac“ iz pravca juga. Celokupan saobraćaj između Doljevca i Niša u dužini od oko 14 kilometara obavlja se starim auto-putem, piše Politika.

Policija i radnici JP „Putevi Srbije“ odmah su reagovali i zatvorili prvo saobraćaj na kolovoznoj traci prema srpsko-makedonskoj granici, a pošto je veliki odron sa kamenjem počeo da ugrožava i vozila na traci iz suprotnog pravca, doneli su odluku o potpunom prekidu i upućivanju putničkih automobila, autobusa i teretnih vozila na stari auto-put.

Ekipe JP „Putevi Srbije“ odmah su počeli sa raščišćavanjem zemlje i kamenja sa kolovoza auto-puta, ali opasnost i dalje traje jer, uverili smo se na licu mesta, klizište i dalje povremeno „radi“ i ugrožava dežurne putare.

Prema prvim pretpostavkama prekid saobraćaja na delu auto-puta od izlaza za „Niš-jug“ do rampe „Doljevac“ trajaće nekoliko nedelja, jer je neophodno najpre otkloniti zemlju i kamenje od velikog odrona, a potom sagraditi i potporne zidove kako bi se zaustavilo klizište.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*