ODREĐEN PRITVOR LJUBOMIRU D. Starac (82) silovao osmogodišnju devojčicu?

 

Silovanje je policiji prijavila majka osmogodišnjakinje,  kojoj se ona požalila da joj je komšija gurnuo prst u polni organ

Kuća u kojoj je navodno silovana devojčica

Kuća u kojoj je navodno silovana devojčica

 

Ljubomr D. (82) iz Zaplanjske Toponice uhapšen je i određen mu je pritvor do 30 dana jer je 23. jula u svojoj kući silovao osmogodišnju A.T. takođe iz ovog sela.

Niško Više javno tužilaštvo saopštilo je da je protiv starca pokrenuta istraga zbog silovanja deteta. Kako su naveli u ovoj pravosudnoj ustanovi, policija je protiv osumnjičenog podnela krivičnu prijavu i potkrepila je izveštajem Zavoda za sudsku medicinu što je bio dovoljan osnov za pokretanje pretkrivičnog postupka protiv osumnjičenog, piše Telgraf.rs.

Silovanje je policiji prijavila majka osmogodišnjakinje kojoj se ona požalila da joj je komšija gurnuo prst u polni organ.

– Ćerka mi je kazala da ima nešto da mi ispriča ali da to ne može da učini na ulici gde sam je zatekla “jer će da nam se smeju ljudi”. Uvela sam je u kuću i ona mi je ispričala da je komšija uveo u njegovu kuću i da joj je gurnuo prst u polni organ – priča devojčicina majka Maja A.

Majka devojčice

Majka devojčice

 

Ona objašnjava da se devojčica žalila da je pecka kad mokri. Odmah ju je svukla i videla krv na vešu i na polnom organu. Odvela ju je kod u doktorke, a ova je pozvala policiju kada je shvatila šta se desilo detetu.

– Slušam je kako u snu vrišti : “Nemoj deda Ljubo, mene to boli. Ima majka da me bije. Boli, boli, pusti me“. I sada ne sme da izađe iz kuće.. Kad sam otišla do njega i pitala ga kako ga nije sramota tako nešto da radi detetu, i da imam crno na belo šta joj je uradio, on je rekao da to nije istina. A ranije je pokušavao i mojoj drugoj ćerkici i pastorki isto tako da radi – tvrdi Maja A.

Još uvek se utvrđuje da li je devojčica konzumirala alkohol u kući osumnjičenog. On je navodno izjavio da je devojčica popila čašu piva, što negiraju majka i njen polubrat A.T. (11), koji je neposredno pre traumatičnog događaja bio u kući.

Meštani Zaplanjske Toponice podeljeno reaguju na vest da je njihov komšija silovao dete.

– Ma, nema šanse, on to sigurno nije uradio. Pa oni tu stalno dolaze kod njega u kuću. Pričalo se da su mu nestale pare od penzije iz kuće i da je on to prijavio policiji pa me ne bi čudilo da je ovo nameštaljka zbog toga – kažu seljani.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*