Odbijeni svi pojedinačni zahtevi Nišlija za isključenje sa toplovodne mreže (VIDEO)

 

Gradsko veće odbilo je pojedinačne zahteve građana za isključenje sa toplovodne mreže, a prema rečima većnika Miloša Banđura, na sledećoj sednici gradske skupštine biće usvojeni znatno povoljniji uslovi za privremenu obustavu isporuke toplotne energije.

Foto: gradjanin.rs | D. Ilić

Foto: gradjanin.rs | D. Ilić

 

Korisnicima daljinskog grejanja koji žive u stanovima nije odobreno isključenje sa toplovodne mreže jer je to u suprotnosti sa gradskim pravilnikom, kaže većnik Miloš Banđur. Vlasnici stanova mogu da traže samo privremenu obustavu ili da preko suda traže raskid ugovora sa Gradskom toplanom.

Zbog velikog nezadovoljstva korisnika, na sledećoj gradskoj skupštini Pravilnik o načinu isporuke toplotne enegrije biće promenjen, a građani koji više ne žele usluge Gradske toplane moraće da plaćaju trećinu fiksnog dela umesto celog iznosa.

Korisnici daljinskog grejanja koji žive u kućama mogu da se isključe sa sistema u bilo kom trenutku kao i vlasnici stanova, pod uslovom da na to pristanu svi stanari u zgradi. Daljinsko grejanje je trenutno najskuplje ali ne mora da znači da će uvek biti, dodaje Banđur. Kada bude izmenjen pravilnik, građani će plaćati, kaže, simbolčnu sumu novca, a ostaće u sistemu, tako da će moći u svakom trenutku da ponovo postanu korisnici daljinskog grejanja.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*