Novi investitori u Nišu

Prvi potpredsenik Vlade republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas investitorskoj konferenciji u Regionalnoj privrednoj komori u Nišu, gde su četiri nova investitora iz Italije upoznata sa investicionim potencijalima Niša i okoline.

vucic1

U pitanju su kompanije Mercuri Group, zatim Innovasystem, Plocco – Osim i Eulex/ Ledtech Mecfond koje se bave proizvodnjom i plasiranjem proizvoda od aluminijuma, bojenjem metala, ali i konsultantskim uslugama za tržište Italije.

Prvi potpredsednik Aleksandar Vučić poželeo je dobrodošlicu predstavnicima komapnija i istakao da Niš ima izuzetno kvalitetan i obrazovan kadar koji se može staviti na raspolaganje ovim kompanijama“.

Ovaj deo Srbije ima izuzetno kvalitetnu radnu snagu, vrednu i obrazovanu koja poseduje adekvatne know-how standarde i koja u dobrom sistemu rada kakav poseduju italijanske komapnije može pokazati pravu produktivnost. Vlada Srbije želi da unapredi klimu za investiciona ulaganja u zemlji i uskoro očekujemo svajanje seta zakona kojim će znatno biti olakašana i ubrzana birokratska procedura, kada je u pitanju pribavljanje dozvola za realizaciju investicija“, rekao je prvi potpredsednik Vučić.

vucic2

Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić pozdravio je goste iz Italije i ukratko upoznao buduće investitore sa potencijalima grada. „Pre svega naš grad ima izuzetno povoljan geografski položaj i logističku dostupnost, zatim međunarodnu prepoznatljivost i kvalitet života, kvalitet i konkurentnu cenu rada, brojne povlastice za investitore, subvencije za obuku radnika, umanjenje cene zemljišta, mogućnost umanjenja određenih naknada, raspoložive, infrastrukturno opremljene Greenfield i Brownfield lokacije.

Grad Niš je u potpunosti infrastrukturalno opremio industrijske zone (struja, voda, kanalizacija, gas, optika, pristupne saobraćajnice)“, rekao je gradonačelnik Perišić.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*