NOVI BILANS NESREĆE, PETORO MRTVIH: Stradalo troje odraslih i dvoje dece, na operacionom stolu preminula i devojčica (15); Lekari se bore za život dvoje tinejdžera!

Hospitalizovano je 26 osoba, 13 je životno ugroženo i nalazi se na intezivnoj nezi. Osmoro dece ima teške povrede. U toku je pet hitnih operacija

Foto: D.Alihodžić

 

Jeziva saobraćajna nesreća kod Donjeg Međurova uzima nove žrtve! Radmilo Jovanović, direktor Klinike za anesteziologiju Kliničkog centra Niš rekao je da se broj žrtava jezivog udesa povećao na pet. Tri osobe, od kojih jedno dete, A.D, B. L. i L. S. preminuli su na mestu nesreće, a na operacionom povredama su podlegle N. J. (42) i M. K. (15).

Kako saznaju „Novosti“, vozač autobusa je povređen i hitno operisan, a mašinovođa je prebačen u Kliniku za mentalno zdravlje.

Mi smo primili 13 maloletnika. Tokom reanimacije i hirurške intervencije preminule su dve osobe. Svi koji su smešteni i jedinici intenzivne nege imaju ozbiljne povrede ali nisu neposredno vitalno ugroženi i prati se njihovo zdrvastveno stanje i eventualna pojava komplikacija koja bi zahtevala hitnu hiruršku intervenciju. Određeni broj pacijenata pušten je nakon opservacije i intervencije u Uregentnom centru – rekao je Radmilo Jovanović, direktor Klinike za anesteziologiju Kliničkog centra Niš.

Suze, strah i bes preplavili su na desetine građana čiji su najmiliji, posle sudara voza i autobusa “Nišekspresa”, prebačeni u Urgentni centar Niškog kliničkog centra. KC Niš prepun je ljudi. Svi zaposleni vanredno su pozvani na posao, osoblje se razletelo kako bi svima pružilo pomoć. Hospitalizovano je 26 osoba, 10 -12 osoba je životno ugroženo. Među povređenima je desetoro dece i imaju teške povrede. U toku je pet hitnih operacija kako bi se pomoglo onima koji su najugroženiji.

 

 

 

Gradsko veće Niša, na današnjoj sednici, donelo je odluku da subotu proglasi dan žalosti.

Deset do 12 je životno ugroženih pacijenata. Među povređenima je sigurno desetoro dece i to su izuzetno teške povrede, politarume, povrede više sistema. Smešteni su u Urgentnom centru, na reanimaciji klinici za anesteziju. Kolege sa drugih klinika su došle ovde i imali smo svu ljudsku i medicinsku pomoć – rekao je oko 11 časova doktor Miodrag Lazić, direktor Urgentnog centra.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da se lekari Kliničkog centra u Nišu bore za život dečaka i devojčice koji imaju po 16 godina i koji su povređeni u železničkoj nesreći u tom gradu.

Ministar je dodao da su oni najteže povređeni, od 13 pacijenata koliko ih se ukupno nalazi na intenzivnoj nezi.

Od njih je osmoro maloletno i uglavnom imaju po 16 godina.

 

Mesto nesreće; Foto: J.Ćosin

 

Ministar je dodao da je devojčica za čiji život se lekari bore operisana i ima veoma teške povrede centralnog nervnog sistema i nalazi se u komi, a da je dečak takođe u veoma teškom stanju zbog ozbiljnih povreda kičme – saznaju „Novosti“.

U Uregntnom centru su i direktor policije Vladimir Rebić i gradonačelnik Niša Darko Bulatović, koji razgovaraju sa porodicama nastradalih i povređenih.

U autobusu “Nišekspresa” bilo je srednjoškolaca, koji su, kao i svakog dana, pošli u školu. Neki od njihovih roditelja su ispred Urgentnog, neki u hodniku. Nervozni, uplašeni, strepe za svoju decu. Zaposleni ih teše, umiruju.

 

Mesto nesreće; Foto: J.Ćosin

 

Podsetimo, stravičan udes dogodio se oko 7.30 sati, u selu Donje Međurovo kod Niša kada je na pružnom prelazu voz udario autobus. U užasnoj nesreći je poginulo petoro ljudi, troje odraslih i dvoje dece. Povređeno je najmanje 30 osoba.

U autobus „Nišekspresa“, u kome je bilo puno dece koja su išla u školu, udario je putnički voz koji saobraća na liniji Niš – Prokuplje. Od siline udarca autobus je prepolovljen, a zadnji deo voza skliznuo je sa šina. Uzrok nesreće za sada nije poznat.

Jedan komentar

  1. Umesto što blejiš na TV-u i daješ izjave IDI U OPERACIONOJ SALI i POMOZI TIM LJUDIMA! Tako se stiče doktorska popularnost i poštovanje! A ne medijima! STRAŠNO!

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*