Nove uspešne transplantacije u Nišu

Na Klinici za Kardiohirirgiju u Nišu sinoć su uspešno urađene dve transplantacije bubrega sa pacijenta koji je doživeo moždanu smrt

Ilustracija

 

To je još jedna u nizu uspešnih hirurških intervencija koje lekari te klinike u Nišu obavljaju u moderno opremljenoj klinici, na kojoj je nedavno urađena 200. operacija na otvorenom srcu.

Novica Ilić iz Svrljiga i Dragan Krstić iz Niša uspešno se oporavljaju na niškoj kardiohirirgiji posle operacije na otvorenom srcu. Nisu morali zbog intervencije u Beograd, jer niški kardiohirurzi sada sami, bez pomoći kolega iz Beograda, rade i najsloženije operacije na srcu.

– Ovo dugujemo, pre svega, jednoj izvanrednoj ideji Ministarstva zdravlja, KC Niš i naših kolega sa Instituta za krdiovaskularne bolesti Dedinje i KC Srbije koji su na organizovan, kolegijalan i izvanredan način uspeli da svoje znanje prenesu našoj ekipi i da naša ekipa zaista potpuno samostalno radi operacije, istakao je direktor Klinike za kardiohirurgiju u Nišu doc. dr Dragan Milić za RTS.

Savremeni uslovi rada ovde su prednost za zaposlene, uglavnom mlade ljude koji, iako su medicinski kadar, nisu želeli da idu iz Srbije.

Klinika za kardiohirirugiju u Nišu otvorena je 2014. godine. Za tri godine tu je operisano oko 800 pacijenata. Ovaj objekat osim moderno opremljenih sala ima i blok za transplantirane pacijente.

Odlične uslove za oporavak imaju svi oni koji se sa juga Srbije leče ovde jer je Klinika rađena po ugledu na najpoznatije medicinske centre u Americi i Evropi.

Godišnje niškoj kardiohirurgiji operiše se oko 1.000 pacijenata sa juga Srbije, pa lista čekanja za intervencije na srcu gotovo i da ne postoji.

 

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*