Nova železnička obilaznica u Nišu ruši 47 objekata

Vlasnici parcela u okolini Niša, čije će zemljište biti eksproprisano zbog izgradnje železnicke obilaznice oko tog grada, uskoro bi trebali da dobiju ponudu

Ilustracija

 

Slavković kaže, navodi portal Jugmedia, da bi sa dobijanjem ponuda istovremeno trebalo da krenu i prve isplate građanima.

– Grad Niš poslao je Železnici Srbije procenu vrednosti svih parcela na osnovu tarife uz pomoć koje Republička poreska uprava odreduje vrednost zemljišta i visinu poreza, kaže Slavković.

Zbog izgradnje dvokolosečne obilaznice oko Niša duge 22 kilometra, podsećaju, biće eksproprisano 1.650 parcela i 47 objekata na potezu od sela Popovca do sela Prosek.

Kompletan postupak eksproprijacije zemljišta i objekata na trasi buduće obilaznice, kako navode, trebalo bi da bude završen do kraja ove godine.

Gradski čelnici najavili su ranije da će za eksproprijaciju zemljišta i objekata biti potrebno oko 1,8 milijardi dinara.

Izgradnja železničke obilaznice oko Niša trebalo bi da krene pocetkom 2019. godine, a završetak je planiran za 2022. godinu.

 

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*